15 Lucruri uimitoare despre diamante

Cea mai nimerita piatra pretioasa pentru a fi incrustata in dantelaria inelului de casatorie ramane diamantul, asa cum aurul reprezinta metalul cel mai popular pentru fabricarea acestei bijuterii-simbol.

Daca vrei sa descoperi unele dintre cele mai extraordinare taine ale diamantelor, te invitam sa faci o incursiune intr-o lume fabuloasa, de sclipiri mirifice! Iata 15 fapte uluitoare despre diamante:

  1. In Roma si Grecia Antica, se credea ca diamantele luau nastere din lacrimile zeilor sau erau bucati din stelele cazatoare. Tot romanii aveau credinta ca zeul venerate al iubirii, Cupidon, avea incrustate diamante pe sagetile cu care tintea inima “victimelor” sale. Probabil aceasta este cea mai veche asociere a diamantelor cu iubirea si romantismul.

Daca vreti sa adaugati unul sau mai multe diamante verighetelor dumneavoastra, firma noastra va ofera servicii montura pietre  de calitate!

  1. Diamantele au aparut din profunzimile pamantului, formandu-se la peste 100 mile sub scoarta terestra, si au iesit la suprafata cu ocazia eruptiilor vulcanice.
  1. Un singur element chimit intra in compozitia diamantelor, ele fiind in intregime alcatuite din carbon. In conditiile de presiune si caldura extreme, din strafundurile pamantului, atomii de carbon s-au unit intr-un mod unic, care a sculptat structura lor rara, cristalina.
  1. Etimologia cuvantului provine din grecescul adamas, care semnifica “innvincibil, indestructibil”.
  1. Diamantele reprezinta substanta naturala cu cea mai mare duritate. Singurul lucru care poate zgaria un diamant este un alt diamant.
  1. Ele au fost pretuite de-a lungul timpului, existand dovezi care sugereaza ca in India, ele erau comercializate si colectate inca din secolul al IV-lea i.e.n. In secolul I e.n., invatatul roman, Plinius, nota ca “Diamantul este cel mai pretios, nu doar dintre pietre, ci dintre toate lucrurile din lume”.
  1. In India Antica, statuetele de cult infatisand diverse zeitati aveau ochi din diamante. Totodata, era raspandita credinta ca cel care purta o astfel de piatra era ferit de spiritele malefice.
  1. Din acelasi motiv, pentru a fi protejati, regii din fruntea ostirilor din perioada antica, purtau aceste pietre ca un talisman care le impodobea armurile in batalie.
  1. Diamantele au fost aduse in Europa de catre negustorii venetieni care calatoreau tocmai pana in indepartata Indie, supunanu-se unui drum lung si anevoios. Rezerve importante de diamante au fost identificate, mai tarziu, in Africa de Sud. Astazi, ele sunt extrase din multe alte colturi ale lumii: din minele din Namibia, Botswana, de pe teritoriul Canadei, precum si din minele rusesti.
  1. In Evul Mediu, se credea ca pot vindeca de la stari de oboseala pana la boli mintale.
  1. Cel mai impresionant diamant gasit vreodata este Cullinan, cantarind 3106 karate, care a fost apoi divizat in 9 mari pietre si 100 pietricele. Trei dintre acestea imfrumuseteaza bijuteriile Coroanei Britanice si pot fi admirate in Turnul Londrei.
  1. Se stie ca prima data, un diamant a decorat inelul de logodna in 1477, cand arhiducele Maximilian al Austriei i-a oferit alesei sale, Maria de Burgundia, un inel din aur care avea litera M formata exclusive din diamante.

Daca vreti ca inelul de casatorie sa fie in sine o declaratie uluitoare de dragost, alegand un model de verighete din catalogul nostru, beneficiati automat de o oferta irezistibila, -15% reducere diamante din pret, daca veti selecta un numar de peste 15 pietricele.

  1. Diamantele create in laborator poseda aceeasi structura chimica si prezinta aceleasi proprietati fizice, precum cele care provin din mine.
  1. Ele pot avea o vechime de bilioane, chiar trilioane de ani.
  1. In final, iata cel mai fascinant lucru despre diamante: oamenii de stiinta au descoperit o planeta care ar fi compusa majoritar din carbon, avand o treime diamant pur in compozitia sa! Ea a fost descoperita in 2004 si orbiteaza in preajma unei stele din Calea Lactee, si poarta numele de “55 Cancri e”. Este greu sa ne imaginam, dar alta descoperire senzationala a fost identificarea unei stele care este in esenta un diamant de zece bilioane de trilioane de trilioane de karate… Ei au botezat aceasta stea in mod sugestiv, Lucy, dupa piesa celor de la Beatles – Lucy in the Sky with Diamonds.

In timp ce in mod clar, diamantele au darul sa incante, aducand bucurie multor oameni, ele au fost exploatate in numeroase randuri fara a tine cont de suferinta celor care le cautau, depunand o munca titanic, asidua, in mine din intreaga lume.

Tags:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.