Care sunt cele mai eficiente cauciucuri pentru iarna

Sezonul rece si-a intrat in drepturi, conducatorii de autoturisme fiind nevoiti sa caute cele mai eficiente cauciucuri pentru iarna.

Aruncand o privire peste testele puse la dispozitie de ADAC, clubul automobilistic german care este cel mai mare din Europa, putem trage cateva concluzii despre care ar fi cele mai potrivite anvelope iarna . Unele anvelope au demonstrat eficienta crescuta in ceea ce priveste consumul de combustibil, in timp ce altele exceleaza cand vine vorba de manevrabilitate.

Deasemenea, nu toate tipurile de cauciucuri de iarna se descurca la fel de bine in conditii de zapada sau pe gheata si nu toate sunt la fel de durabile. Cert este insa, ca nici un model de anvelope nu a obtinut un punctaj maxim pe linie, dar nici punctaj minim. Din acest motiv, clientul trebuie sa se orienteze in alegerea anvelopelor potrivite pentru nevoile sale, stabilindu-si din timp prioritatile.

Daca v-ati propus sa faceti calatorii in afara orasului, v-ati putea confrunta cu unele obstacole cauzate de precipitatiile specifice din aceasta perioada. Trebuie sa tineti cont si de zona in care locuiti, sau unde urmeaza sa realizati o calatorie. Iubitorii de sporturi de iarna si toti cei care iubesc muntele, trebuie in primul rand sa puna accent pe masurile de siguranta. Exista zone in tara noastra, unde nu poti sti niciodata cand se poate intampla sa aiba loc o avalansa, de exemplu, iar zapada abundenta sa inchida drumul pe care tu ai urcat cu masina. De aceea, in astfel de zone nu ar fi indicat sa te aventurezi decat daca detii o masina de teren, care sa simta riscurile din locurile unde s-a format gheata si care sa aiba auto-activate functiile de control si ABS.

Mai trebuie sa fim atenti si la urmatoarele chestiuni: in cazul in care zapada incepe sa dea semne de topire, exista pericolul ca te-ai putea afunda in ea, existand si posibilitatea ca ea sa se topeasca doar putin, numai la suprafata, apoi sa dea inghetul, transformand totul intr-un imens patinoar. In plus, poti avea surpriza ca nu toate soselele sa fie curatate. Anul trecut am prins o furtuna de zapada venind dinspre Predeal spre Constanta, iar autospecialele de deszapezire nu au facut fata problemei decat cu greu, pe unele portiuni de drum, facandu-se cozi de masini care nu puteau inainte decat extrem de incet. Daca masina nu ar fi fost echipata cu anvelope iarna durabile, gheata din anumite zone ar fi putut fi fatala, deoarece la un moment dat, vehiculul a patinat in mod periculos. In fruntea clasamentului ADAC, gasim marcile Goodyear, modelul Ultra Grip 9, Michelin, Dunlop, Fulda, pe care le puteti gasi si in sediile noastre din tara sau le puteti comanda din catalogul de produse online.

Daca nu intentionati sa plecati nicaieri in aceasta iarna, preferand orasul si plimbari foarte scurte, care nu iti impun sa folosesti prea mult autoturismul, puteti opta si pentru anvelope all season , purtand oricare dintre insemnele M+S, M&S, M/S, care le recomanda pentru aceasta perioada (M-mud, S-snow).

Tags:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.