Cum sa pregatesti mansarda pentru iarna

Daca locuiesti intr-o mansarda sau ai construit una pentru casa ta, folosind-o drept birou, spatiu recreational pentru copii sau dormitor, pentru a beneficia de maxim de comfort in lunile friguroase de iarna, este neaparat sa te ocupi de cateva chestiuni elementare care se refera la ferestre mansarda .

Montajul reprezinta un aspect foarte important. De aceea, el trebuie sa se realizeze de catre personal calificat, respectandu-se toate regulile. Astfel, conteaza mult sa se pastreze panta minima a acoperisului, in vederea evitarii aparitiei de infiltratii. Acestea pot surveni in cazul unor ninsori abundente, ploilor torentiale etc. O folie anticondens nu trebuie sa lipseasca, ea jucand rolul de protectie a termoizolatiei. Atat procedurile de montaj, cat si cele de etansare, trebuie indeplinite cu strictete si atentie, pentru a atinge nivelul de performanta dorit. Eficienta montajului determina in mod direct eliminarea eventualitatii in care vaporii din interiorul mansardei se evacueaza dezordonat, conducand in cele din urma la un condens prea mare sub invelisul acoperisului. Probabil va intrebati cum sunt afectate ferestrele. Ei bine, nu este exclusa ipoteza ca, sub invelitoare, condensul sa inghete, provocand apoi probleme care sa afecteze o functionare normala, respectiv mecanismul de inchidere-deschidere al ferestrelor.

La trecerea unui interval de timp, proprietarii sau cei care locuiesc intr-o mansarda, trebuie sa verifice ca spatiul de ventilare sa nu fie blocat, iar circulatia aerului sa se realizeze in conditii normale, pentru a preveni aparitia umiditatii. Totodata, asigurati-va ca in exteriorul ferestrei nu s-au adunat frunze sau alte lucruri care pot interveni in scurgerea apei de pe acoperis, dupa topirea zapezii sau in timpul unei ploi abundente. Pe invelitoarea de deasupra ferestrei, recomandam sa se amplaseze parazapezi. Astfel, se va evita in mod eficient ca zapada care aluneca de pe acoperis, sa se acumuleze aici. De asemenea, balamalele si garniturile trebuie sa fie supuse unei examinari periodice. Daca garniturile au suferit deteriorari ori cunosc o deformare evidenta, este necesar sa fie inlocuite cat mai repede posibil. Prin punctele neetansate, umiditatea din afara poate patrunde cu usurinta in interior.

Cum procedezi pentru a evita inghetarea geamului?                                                                                      

Este imposibil sa controlam temperaturile de afara, dar putem proteja geamurile prin pastrarea unui nivel constant al temperaturii interioare – 20 de grade reprezinta temperature ideala. In plus, reducerea umiditatii determina si reducerea cantitatii de vapori ce pot cauza inghetarea mecanismelor geamului si a geamului propriu-zis. Sfatul nostru este sa aerisiti camera in mod regulat si sa evitati umezeala pe cat posibil.

Cum inlaturi condensul?          

Masurile amintite mai sus se aplica si in acest caz. In acelasi timp, este bine sa amplasati caloriferele sub ferestrele de mansarda, iar acestea trebuie sa fie montate corect: finisaj pe orizontala in partea superioara si vertical in partea de jos a geamului. Astfel, veti crea o ruta de circulare in conditii normale a aerului cald, el incalzind geamurile si minimizand formarea efectului de condens.

Pentru a recapitula, pe scurt, trebuie sa avem in vedere instalarea ferestrelor de mansarda urmand procedurile de montaj corecte, utilizarea unei folii anticondens sau a altei solutii care permite crearea unei bariere in calea vaporilor, si o temperatura constant in interior. Minima respectare a acestor indicatii asigura o durata de viata mai lunga a ferestrelor dumneavoastra de mansarda, in timpul lunilor friguroase de iarna.

Tags:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.