Pasionat de acvaristica? Iata cum sa iti construiesti cel mai minunat acvariu!

Chiar daca esti doar un amator, iti poti crea un acvariu de basm, in fata caruia orice musafir va exclama admirativ cand pestisori viu colorati inoata zglobiu, sau va tresari de emotie atunci cand pesti rapitori din specii rare sau exotice, se vor apropia de sticla geamului, parand ca te privesc in ochi.

Tu poti realiza propriul recipient care urmeaza sa fie casa vietatilor acvatice, urmarind un video-tutorial pe internet, daca nu ai achizitionat deja unul. Eu am avut norocul sa gasesc un acvariu destul de mare pentru ceea ce mi-am propus sa fac, la un targ de animale.

Cel mai important este sa tii cont de nevoile specifice speciei sau speciilor de pesti pe care ii ai. Anumite specii nu pot convietui impreuna. Pestii rapitori vor vana pesti mai mici, lipsiti de aparare in fata unor pradatori mai feroce. Deasemenea, trebuie sa ai in vedere si procurarea de hrana pesti, administrand-o in mod corect si alegand exact tipul de mancare adecvat.

Pentru a crea conditii de viata propice, nu ar trebui sa neglijezi aspectele care tin de fertilizare, filtrarea apei, lumina si temperatura. Un peste marin nu va avea nici o sansa sa supravietuiasa in apa dulce, de exemplu. De aceea, intereseaza-te cu privire la caracteristicile speciei pe care ti-ai propus sa o cresti. Acvariul nu trebuie sa fie doar un element decorativ sau un moft, fiindca este un ecosistem in miniatura, unde putem recrea conditiile de viata din diferite ape ale globului. Daca nu ai suficienta experienta cu pestii, te sfatuim sa iti iei pentru inceput specii care pot fi intretinute mai usor!

Prezenta unor pompe de aer, curatate la anumite intervale de timp, poate asigura oxigenarea apei in mod eficient. Unii pesti sunt iubitori de lumina, fiindca apartin unor spatii acvatice unde razele de soare penetreaza cu blandete valurile apei. In plus, exista pesti care traiesc in grup, si nu sunt comfortabili su singuratatea. Alti pesti, in schimb, prefera solitudinea si sunt atrasi mai degraba de lumina mai slaba, deoarece s-au adaptat la conditiile corespunzatoare adancimilor. In magazinul nostru online, poti descoperi produse de calitate care te pot ajuta sa construiesti un acvariu ca la carte, sa accesorizezi sau decorezi micul sistem, cu ajutorul unor echipamente apa marina , al materialelor filtrante, tratamente pesti, lampi etc.

Fa-ti o lista cu tot ce iti trebuie, apoi indrazneste sa fii creativ, adaugand si elemente de decor, care pot imita peisajele din mediul lor de viata specific, si pe care pestii tai le vor indragi fara doar si poate!

Tags:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.