Posibile cauze ale durerilor de abdomen

Zilnic la medici sunt solicitati de pacientii care trebuie sa faca o ecografie abdominala generala , deoarece au dureri in zona abdomenului. O multime de clinici sunt dotate cu aparatura necesara, astfel incat poti gasi foarte usor un cabinet medical la care sa faci o ecografie de abdomen .

Pacientii resimt durere in diferite zone ale abdomenului. Cauzele durerii sunt diverse, fapt pentru care trebuie sa vezi exact unde este probelma.

Tu ca si pacient nu iti poti da un diagnostic. Poti banui ce ai, daca ai diverse simptome, insa cel mai bine e sa mergi la medic pentu o consultatie de specialitate care poate include sau nu o ecografie a abdomenului.

Durerile de abdomen pot fi in diferite zone.

Daca ai dureri in partea inferioara a abdomenului, poti avea afectiuni ca: apendicita, chisturi ovariene, cistita, obstructie intestinala, dar si multe alte boli. Insa, fiecare boala in parte este insotita de o serie de simptome, dapt pentru care medicul iti va spune exact cum stau lucrurile.

Daca ai dureri in partea superioara a abdomenului, poti fi suspect/a de boli ca: apedicita, infarct miocardic, anevrism aortic, hepatita, angina, ulcer pepetic si o multime de alte afectiuni total nedorite. Daca durerea in partea superioara a abdomenului persista, mergi urgent la medic.

Daca durerile tale sunt in zona abdomenului central, o posibila cauza ar putea fi bolile ca: traumatimsele, apendicita, uremia, pancreatita, etc. Nu ignora simptomele care apar. Orice boala descoperita la timp poate fi tratata mult mai usor.

Nu trebuie sa intri in panica in cazul unor dureri de abdomen. Cu toate acestea, daca ai dureri excesive care sunt asociate cu traumatisme sau presiuni si dureri in dreptul toracelui, ar fi cazul sa ceri o intervenite de urgenta. E deosebit de important sa se actioneze la timp. Daca ai o durere destul de accentuata si trebuie sa stai ghemuit/a pentru a te linisti, daca pe langa faptul ca ai dureri mai ai si scaune cu sange, sensibilitate cand esti atins/a in zona abdomenului, greata, varsaturi sau icter, trebuie sa mergi la un consult medical de urgenta. Daca insa simptomele nu sunt atat de grave, insa abdomenul te supara de cateva zile, ar fi bine sa iti faci o programare pentru a te asigura de faptul ca totul este in regula.

Nu incerca sa-ti pui singur/a un diagnostic pe baza simptomelor pe care le ai si sa urmezi si un tratament, deoarece iti poti face mai rau. Cel mai bine e sa mergi la medic pentru un diagnostic corect si un tratament care sa te ajute.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.