Cat de benefice sunt anumite legume pentru sanatate

Nu exista nici o indoiala in privinta faptului ca legumele sunt benefice pentru sanatate. In plus, ele sunt delicioase si se pot gati intr-o multime de feluri.

Insa, legumele nu cresc in supermarketuri, ci ele sunt semanate sau plantate, apoi cultivate de catre persoanele care au o afacere in agricultura sau de persoanele care locuiesc la casa si au o gradina. Daca vrei sa ai propria recolta de legume, trebuie sa semeni seminte de legume , dupa care sa plantezi rasadul in pamant si in final sa te poti bucura de recolta. Pentru o recolta cat mai bogata, trebuie sa pornesti din start cu brio, fapt pentru care trebuie sa cumperi seminte de legume de calitate, asa cum sunt cele de la pestre.ro. Intra pe site si comanda tot ce iti doresti in gradina ta.

Spuneam la inceput ca legumele sunt benefice pentru sanatate. In cele ce urmeaza vom aduce in discutie o serie de legume si vom vorbi despre beneficiile pe care le au acestea asupra sanatatii.

  • Rosiile

Rosiile sunt legume pline de vitamine si fibre. Ele pot fi mancate proaspete sau gatite. Din rosii poti face tot felul de sosuri, bulion, suc de rosii, prajituri si multe mancaruri gustoase. Rosiile dau gust mancarurilor si sunt legume de baza. In cazul in care nu stiai, rosiile contin betacaroten, ceea ce inseamna ca rosiile te ajuta sa ai o piele sanatoasa. Totodata, sa nu uitam si de faptul ca rosiile contin si vitamina K si calciu, ceea ce inseamna ca ajuta la intarirea sistemului osos si sunt benefice in lupta importiva osteoporozei. Rosiile mai ajuta si la reglarea glicemiei, la distrugerea celulelor cancerose, la slabit sau la intarirea firului de par. Acestea sunt doar o parte din motivele pentru care ar trebui sa consumi mai des rosii.

  • Morcovii

Din alimentatia zilnica nu ar trebui sa lipseasca morcovii. Acestia ar trebui consumati regulat, mai ales de catre persoanele care au probleme cu vederea si/sau cu inima. Morocovii sunt extrem de benefici si pentru persoanele care vor sa elimine toxinele din organism, dar si pentru cele care vor sa nu aiba grija cariilor. Morcovii, la fel ca si rosiile, contin betacaroten, fapt pentru care sunt de dorit atunci cand vrei sa previi efectele imbatranirii.

  • Usturoiul

O alta leguma care are multiple beneficii pentru sanatate este usturoiul. In primul rand, amintim faptul ca usturoiul este considerat de catre specialistii ca fiind un antibiotic natural de top. Cu ajutorul lui poti lupta impotriva gripei si a racelilor, dar si impotriva altor infectii. Usturoiul este de asemenea un bun aliat impotriva bolilor cardiovasculare, impotriva diabetului, a bolilor care pot aparea la ficat sau stomac. Acestea sunt doar o mica parte din beneficiile usturoiului . Consuma-l regulat si vei fi o persoana mai sanatoasa.

Orice leguma are propriile beneficii, beneficii pe care nu le poti trece cu vederea. Consuma legume zilnic si incearca sa le cultivi in propria gradina, daca bineinteles ai o astfel de posibilitate.

Tags:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.