Cum sa-i asigur copilului meu un somn mai linistit

Copiii sunt energici si plini de viata. Ei se bucura de orice moment din viata lor, iar seara, cad rupti de somn si adorm ca niste ingerasi pe pernele pufoase de pe zambarici.ro. Daca micutul tau nu are perne frumoase si pufoase pe care sa doarma, sau daca cele pe care le are sunt deja de mult si vrei sa le inlocuiesti, cumpara-le de la Zambirici.

Pentru ca micutul tau sa doarma linistit nu are nevoie doar de confort in pat. Iata ce poti sa mai faci:

  • Fa cu el activitati inainte de a merge la somn

Ca puiul tau sa adoarma  cat mai repede si sa aiba un somn linistit, el trebuie sa fie obosit. Cu cat faci cu el mai multe activitati care-l solicita, cu atat va fi mai bine. De exemplu, cand vremea este una potrivita, plimbarile prin parc ar putea fi extrem de benefice pentru un somn linistit.

  • Fa cu el anumite ritualuri

Fiecare dintre noi avem anumite ritualuri pe care le facem inainte de a merge la somn. Trebuie sa-ti inveti si micutul cu o serie de ritualuri potrivite pentru el. Acestea vor duce la automatisme si micutul le va asocia cu somnul care urmeaza.

  • Creaza o atmosfera linistita

Ca puiul tau sa adoarma cat mai rapid si sa doarma cat mai bine, incearca sa ii creezi in dormitor o atmosfera cat mai linistita. Redu din lumina din incapere, vorbeste-i usor si in soapta si poarta-te cu el cat mai tandru. Mangaie-ti puiul, leagana-l si fa-l sa simta in orice clipa cat de mult il iubesti.

Cele mai sus amintite iti pot fi de un mare folos. Dar, ca mama cu siguranta vei invata repede ce ii place si ce nu puiului tau, ce anume il face sa aiba un somn mai linistit.

Tags:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.