Complex de vitamine si minerale

Vitaminele în viața noastră de zi cu zi

Iată că specia umană a evoluat foarte mult și încă mai evoluează. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au testat diverse alimente, ajungând în ziua de azi la o hrană foarte diversificată și bogată. Dar din natură corpul nostru nu primește suficient complex de vitamine si minerale, căci anumite vitamine le putem obține doar în cantități destul de mici din alimentele pe care le consumăm. Vitaminele, se știe bine, sunt substanțe organice pe care nu le putem înlocui, ele fiind esențiale pentru viața noastră. Tot așa de bine se știe că organismul nostru nu le sintetizează deloc sau în cantități insuficiente pentru corpul nostru.

Pentru prevenirea unor probleme grave de sănătate vitaminele și mineralele sunt foarte eficace și de cele mai multe ori chiar ne ajută să ne vindecăm de foarte multe boli. Cu toate că vitaminele nu hrănesc corpul uman, ele au rol de catalizator în multe procese ce au loc în el. Astfel vitaminele ne ajută să producem energia de care avem nevoie, ele ne întăresc sistemul imunitar și ne ajută la digerarea și asimilarea tuturor alimentelor. Tot ele ne pot ajuta în metabolismul hormonal.

La cine apelăm când avem nevoie de un complex de vitamine si minerale?

Dacă și tu ai nevoie de un complex de vitamine si minerale nu trebuie să alergi prin tot orașul pentru a le afla. Este suficient să intri pe vitamix.ro și vei găsi exact combinația de care organismul tău are nevoie. Căci trebuie să fii convinsă că vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru viața noastră. Ce mai trebuie să știm despre vitamine? În primul rând că ele pot fi hidrosolubile ( cum este cazul vitaminelor de tip B și al vitaminei C ) sau liposolubile (cum este cazul vitaminelor A, D, E și K) apoi că fiecare dintre ele au un anumit rol în organism și joacă roluri esențiale pentru funcțiile organismului nostru.

Alături de vitamine și la fel de esențiale pentru organismul nostru sunt și mineralele, adică: calciul, fosforul, magneziul, sodiul și potasiul,clorul,fierul, iodul, zincul, cuprul, sulful, fluorul și cromul. Asemenea vitaminelor și minerale au roluri foarte importante pentru organismul nostru, fiecare din ele ajutând organismul în anumite procese sau la diferite organe. Cum organismul nostru nu le poate sintetiza trebuie să le luăm dintr-un complex de vitamine si minerale, căci aici le găsim în cantități suficiente pentru trupul nostru. Mai mult decât atât aceste complexe au un efect foarte benefic pentru noi.

Fie că ești tânăr sau bătrân, copil sau femeie pe vitamix.ro vei găsi aceste suplimente alimentare care vă vor ajuta în multe problem de sănătate, dar trebuie să țineți cont că acestea nu înlocuiesc o hrănire sănătoasă ci ele doar vă ajută în asimilarea unor vitamine și minerale ce vă sunt necesare în cazul afecțiunilor voastre sau pentru a preveni apariția unor boli. Pe acest site veți găsi și toate informațiile medicale legate de fiecare vitamină sau mineral în parte. Astfel veți putea afla la ce folosește fiecare mineral sau ce este fiecare vitamină și cu ce te poate ajuta ea.

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.