Afla care sunt secretele ce stau in spatele unui dormitor linistitor

Potrivit unor studii, oamenii petrec majoritatea timpului in dormitor pentru a sta pe laptop, a butona telefonul mobil sau a se uita la televizor. Acest lucru nu se intampla doar din cauza tehnologiei extrem de avansate cu care avem un contact in permanenta, ci pentru ca acea camera nu ne inspira linistea si relaxarea de care avem nevoie.

Nimic nu este mai placut decat momentul in care ne intoarcem extenuati de la locul de munca si ne regasim calmul pe patul din dormitorul perfect decorat ce este menit sa ne inspire linistea deplina. Lumea din ziua de azi este atat de agitata, ma ales in zona Bucurestiului, fapt pentru care indiferent daca suntem firi relaxate, vom ajunge sa devenim si noi la fel de nelinistiti.

Cu toate ca ne dorim cu totii sa avem parte de un dormitor de lux care sa inspire pe langa eleganta si o doza de pozitivitate ce nu va face decat sa induca un somn mai linistit, deci o odihna mult mai calitativa. Datorita acest lucru, putem observa ca a doua zi ne vom simti mult mai energici, deci vom da mult mai mult randament la treburile pe care le avem de realizat.

Pentru a putea crea un astfel de mediu benefic pentru noi si partenerul nostru, este indicat sa optam doar pentru lucrurile esentiale, fara a incarca spatiul cu obiecte ce nu ne sunt sub nicio forma de folos. Bineinteles, ceasul, fotografiile de familie sau oglinda sunt accesoriile ce cu siguranta nu ar trebui sa lipseasca din cadrul niciunui spatiu linistitor.

Datorita faptului ca in clipa de fata ma bucur de un dormitor ce imi inspira relaxare deplina, am decis sa iti ofer si tie cateva trucuri pentru a te putea bucura de un mediu mult mai prielnic pentru tine si partenerul tau si totodata sa beneficieze de un design aparte.

  • Alege o paleta neutra de culori care sa iasa in evidenta in propriul tau dormitor. Daca ai o serie de nuante care te inspira si iti ofera o stare de bine, cu siguranta ar trebui sa optezi pentru acelea.

Exista probabilitatea sa fi vazut intr-o revista de design interior un dormitor cu peretii vopsiti rosii ce te-au fascinat extraordinar de mult. Cu toate ca cel mai probabil arata extrem de bine, in mod cert nu te vor ajuta aceste nuante de culori sa ai un somn odihnitor.

Incearca totusi sa optezi pentru o paleta de culori calde ce vor spori sentimentul de calm. In cazul in care simti ca nu te reprezinta acest lucru, utilizeaza perne colorate pentru decor.

  • Sistemele de iluminat trebuie alese cu mare grija in momentul in care iti doresti un spatiu relaxant. Gandeste-te cat este de benefic pentru mintea si trupul tau sa stea in prezenta unor luminite ce creeaza o stralucire calda si blanda.

In mod cert vei avea o aplica sau un mic candelabru aplicat pe tavan, insa este recomandat sa ai pe noptiera o veioza ce iti va fi cu siguranta de mare folos atunci cand vrei sa citesti o carte fara sa iti deranjezi partenerul.

Mai nou, multe persoane aleg sa isi cumpere becuri colorate ce le dau impresia de calm, lucru extrem de benefic si de recomandat tuturor.

  • Investeste intr-un pat de calitate superioara. Ai putea pierde pana la o ora de somn pe noapte intr-un pat incomod, astfel ca e extrem de important sa cumperi un pat confortabil care sa arate si bine, tocmai pentru a contribui la designul camerei.

Multi oameni, inclusiv eu, au apelat la acele paturi tapitate la comanda Bucuresti ce beneficiaza de un aspect extrem de elegant, dar si de un confort de prima clasa. Acestea sunt proiectate pentru a da bine pentru orice spatiu si totodata sa mentina corpul intr-o pozitie corecta.

Este extrem de avantajos sa dai comanda de un pat, pentru ca astfel il vei putea personaliza dupa bunul tau plac, deci te vei bucura de un design unic, precum si un confort de prima clasa.

  • Creeaza o zona de relaxare in care sa te refugiezi din cand in cand. Chiar si eu mi-am creat un astfel de spatiu micut in care mi-am asezat un fotoliu si o masuta pe care imi asez ceasca de cafea si cartea preferata.

Este extrem de important sa ne refugiem intr-un astfel de loc in care sa ne deconectam in totalitate de grijile ce ne preocupa zi de zi.

  • Dulapurile si dulapioarele sunt extrem de practice, astfel ca in aceste locuri vei putea depozita extrem de multe lucruri. De asemenea, ai grija ca intotdeauna sa fie toate obiectele bine puse la punct, tocmai pentru a te putea simti confortabil in dormitor. Dezordinea nu va face decat sa accentueze starea de nervozitate.
  • Apeleaza la aromele calmante. Evita-le pe cele artificiale, cum ar fi cele de improspatarea aerului si inlocuieste-le cu uleiurile esentiale. Spre exemplu, eu apelez la ajutorul lavandei in momentul in care imi doresc sa scap de stresul din jur si sa ma refugiez in propriul meu decor.

Musetelul este o alta planta extrem de cunoscuta pentru efectele sale de calmant ce te ajuta sa dormi mai bine. Bineinteles, aerul curat de afara reprezinta o solutie cu care nu vei da gres in mod cert.

  • Daca ti-ai achizitionat un pat tapitat la comanda, fii sigur ca iti cumperi lenjerii de pat de calitate superioara. Chiar daca patul este de cea mai buna calitate, este important si materialul din care sunt confectionate lenjeriile.

Bumbacul reprezinta cea mai buna solutie in acest sens, caci nu cand este mai racoare in dormitor, acesta iti va tine de cald, iar cand va fi sufocant, nu vei transpira.

  • Ingrijeste cateva plante si te vei bucura in permanenta de un aer curat ce te va ajuta sa te relaxezi mult mai profund. Acestea elimina oxigen si apa, fapt ce improspateaza si purifica aerul din atmosfera, iar de aceea te vei bucura de un somn mult mai linistitor.
  • Da drumul imaginatiei si reda designul pe care ti-l doresti in propriul dormitor. unde altundeva iti poti reda fanteziile vis-a-vis de designul interior, daca nu in propria ta intimitate?

Daca ai suficient spatiu, opteaza pentru o masuta de toaleta insotita de o oglinda in care sa te aranjezi si sa te fardezi zi de zi.

Dormitorul reprezinta cel mai intim spatiu in care iti desfasori activitatile si in care doresti sa te relaxezi pe deplin, fapt pentru care fa cele mai potrivite alegeri vis-a-vis de mobilierul si detaliile ce iti vor imbunatati considerabil starea de spirit in momentul in care iti petreci timpul acolo.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.