Top 5 lucruri pe care trebuie sa le cumperi pentru copilul tau

Chiar din momentul in care se confirma vestea ca va veni pe lume un nou membru in familie, parintii incep sa se gandeasca la lucrurile pe care trebuie sa le cumpere. De multe ori se intampla sa faca exces de zel si sa achizitioneze unele obiecte de care nu se vor servi decat rareori.

Pe de alta parte, exista cateva cumparaturi pe care trebuie sa le aiba in vedere orice parinte. Care sunt acestea? Lista enumerata in continuare prezinta un top 5 al lucrurilor obligatoriu de achizitionat pentru cei mici.

  1. Patut pentru copil

Poate fi un patut clasic, din lemn, cu saltea ajustabila si una sau mai multe laterale detasabile. Un astfel de patut poate fi folosit si pe post de tarc pentru cel mic sau poate fi adaptat pe masura ce copilul creste.

Mai exista de asemenea varianta patuturilor pliabile, care ofera avantajul transportului facil, al montarii rapide si al mutarii in orice camera, pentru a-l avea pe cel mic tot timpul sub supraveghere.

Oricare ar fi varianta aleasa, achizitionarea unui patut este obligatorie. Investitia nu trebuie sa fie una foarte costisitoare – exista variante accesibile, cu un raport optim pret-calitate, dupa cum poti vedea pe www.bebelas.ro – un magazin online care iti ofera o gama variata de produse, accesorii si articole pentru copii.

  1. Balansoar sau leagan

Uneori patutul poate sa nu fie suficient. Copilul va plange uneori pentru ca vrea leganat, insa nu vei avea tot timpul posibilitatea sa faci asta. Varianta unui balansoar sau a unui leagan te va ajuta sa il linistesti, sa il adormi mai usor sau chiar sa il distrezi – majoritatea leaganelor au si jucarii incluse. Un balansoar la pret avantajos poti gasi de asemenea pe site-ul amintit mai sus.

calut-balansoar-pentru-copii-moni-chipper-gs2031-online-pret-balansoare-moni-20620

  1. Premergator

Daca vrei sa il ai pe cel mic tot timpul langa tine, chiar si atunci cand incepe sa invete sa mearga, varianta unui premergator este ideala. Parintii ocupati cu treburile casnice pot sa aleaga un premergator achizitionat de pe bebelas.ro – exista numeroase optiuni la nivel de materiale, accesorii, tipuri, forme si culori, la aceleasi preturi accesibile.

Trebuie avut insa in vedere si un alt aspect: unele studii arata ca micutii care folosesc premergatoare tind sa invete sa mearga singuri putin mai greu – asadar varianta cumpararii premergatorului ramane discutabila.

  1. Carucior pentru copii

Trebuie sa mai scoti bebelusul din casa la cate o plimbare, iar pana va creste suficient incat sa te poata insoti pe propriile picioare, vei avea nevoie de un carucior. In acest caz vei alege in functie de necesitati: exista carucioare clasice, care au avantajul stabilitatii si sigurantei, dar au si un neajuns – sunt greoaie si dificil de transportat. De altfel, exista varianta carucioarelor adaptabile – 2 in 1 sau 3 in 1, ce pot contine landou si scaun auto.

Alegerea caruciorului o vei face in functie de necesarul de mobilitate si lejeritate din punct de vedere al transportului, fara a ignora nicio secunda siguranta copilului.

  1. Scaun auto pentru copil

La acelasi capitol de siguranta vei include si scaunul auto pentru copil. Pentru varste fragede te poti folosi de scaunul auto inclus in caruciorul 3 in 1 anterior mentionat, iar pe masura ce copilul creste va trebui sa cumperi un scaun auto adecvat varstei.

Lista poate fi continuata – dupa cum spuneam, insa unii parinti fac exces de zel si cumpara de multe ori lucruri inutile pe care nu le folosesc deloc. Cele 5 elemente enumerate mai sus sunt insa obligatorii, pentru o dezvoltare armonioasa si in siguran

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.