Xiaomi Redmi Note 3 Dual Sim – Review si specificatii

Design inedit intr-o carcasa metalica

Xiaomi Redmi Note 3 este un smartphone rezistent, construit la exterior in proportie de 90% dintr-o carcasa metalica, restul de 10% fiind plastic care imita foarte bine metalul. Zona de 10% ascunde antenele, astfel telefonul confera un semnal puternic si stabil. Pe partea din spate se pot observa senzorul de amprenta, situat sub camera principala, dar si un blit  dual-tone. Imbinarile sunt perfecte atat pentru butoanele situate pe lateral, cat si a celor doua sloturi pentru microSIM-uri, senzatia oferita fiind a unui telefon premium.

baterie xiaomi redmi note 3

Ecran IPS LCD si sunet de calitate

Ecranul telefonului Xiaomi Redmi Note 3 este unul de inalta calitate, cu diagonala de 5,5 inci si o rezolutie FullHD de 1920 x 1080 pixeli. Ecranul este IPS LCD si are o densitate a pixelilor de 401 ppi, raportul ecran smartphone fiind de 72,4%. Display excelent, culori placute ochiului chiar si din unghiuri mari de vizualizare, luminozitate ridicata, completata de un contrast puternic. Ecranul raspunde extrem de rapid fiecarei atingeri, avand o sensibilitate debordanta.

Sunetul emis de catre difuzorul situat pe spatele telefonului, in partea de jos, ofera o calitate buna a tonurilor, volum si claritate fara cusur. Prin utilizarea unui jack de 3.5 mm sunetul se aude excelent, bass-ul este puternic si poate fi reglat dupa preferinte.

redmi note 3

Hardware, OS si aplicatii

Partea hardware a lui Redmi Note 3, este probabil cea mai buna carte de vizita a sa. Procesorul este un octa core pe 64 de biti, MediaTek Helio X10, tactat la frecventa de 2.0 GHz. Acestuia i se alatura in procesarea partii grafice un accelerator Power VR G6200 GPU, in viteza de lucru 2 GB RAM DDR 3 si 16 GB memorie interna de stocare a softului si aplicatiilor.

Sistemul de operare cu care vine instalat acest smartphone Dual SIM este Android 5.0.2 Lollipop. Un sistem bun, care confera o experienta impecabila, fara intarzieri de reactie, erori sau lag. In aplicatii si jocuri puternice acest telefon se descurca foarte bine, fiind capabil sa ruleze ultimele jocuri intr-o maniera ireprosabila.

redmi note

Conectivitate maxima si bateria puternica

O lista lunga de elemente de conectivitate disponibile pentru Xiaomi Redmi Note 3: doua microSIM-uri, 4G / LTE (atat 4G TDD, dar si 4G FDD), Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi HotSpot, port infrarosu pentru utilizarea ca telecomanda a dispozitivului, bluetooth 4.1, GPS cu A-GPS, Glonass, microUSB 2.0, jack de 3,5 mm, radio FM si senzorul situat pe spatele telefonului pentru citirea amprentei cu 0,3 secunde timp de raspuns, astfel deblocarea telefonului se va realiza foarte repede. Un plus al acestui terminal este dotarea cu frecventa / banda 38 (2600 mhz) pentru digi 4G.

Bateria cu care vine dotat telefonul xiaomi este de 4000 mAh, astfel vei putea trece fara emotii peste o zi de utilizare intensa, la capacitate maxima, a telefonului. Incarcarea completa se face in aproximativ 3 ore prin intermediul incarcatorului de 2A.

telefon xiaomi redmi note 3

Camere foto si video

Xiaomi Redmi Note 3 are o camera principala de 13 megapixeli, ajutata in conditii de luminozitate scazuta de un LED flash dual-tone. Camera mai este prevazuta si cu deschidere f/2.2, autofocus si HDR, capabila sa capteze cadre la calitate 1080p cu 30 fps si filmare in slow motion. Camera frontala este de 5 megapixeli, are cu un senzor OmniVision, deschidere f/2.0 si aceasta putand sa filmeze 1080p la 30 de cadre pe secunda. Exista preinstalate o multitudine de profiluri de infrumusetare a selfie-urilor, obtinand astfel cele mai calitative imagini, pregatite de postat pe retelele de socializare preferate.

xiaomi redmi note 3

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.