Crezi ca stii totul despre posete? Eu cred ca nu ;)

Poseta este buna in multe ocazii, este in deajuns de mare pentru a adaposti un portfel, cheile, un pachetel de batiste, actele, rujul, eventual telefonul si o mini tableta. Depinde de marimea acesteia 😉
Posetele de dama sunt adecvate atunci cand nu doriti sa luati cu voi o geanta mare.  Ea poate avea diverse forme si dimensiuni.
Termenul de poseta de dama se regaseste in dictionar si este definita ca “geanta mica din piele in care femeile tin actele, banii si obiectele de toaleta (cosmetice)”. Numele vine din limba franceza – pochette.

Deci, clar exista o diferentiere intre posete si genti de dama, insa in vremurile noastre se produce o amestecare a acestor doi termini, fiind atribuit fie unul, fie celalalt, tuturor marimilor si formelor.

Marime posete

Pot fi categorisite in functie de dimensiune:
posete de dimensiuni foarte mici, aproximativ 20 cm latime, tocmai bune pentru iesirile scurte in oras. De cele mai multe ori au o bareta de umar, fie din piele, fie metalica si pot fi purtate chiar in stil postas – cross body. Din acest punct de vedere sunt foarte practice si ofera posibilitatea sa avem mainile libere. Obiectele de valoare sunt in siguranta, de cele mai multe ori poseta este pozitionata la vedere, in partea din fata a corpului.

posete de dimensiuni medii, dimensiune aproximativa 25-26 cm latime. In functie de forma ele pot avea diferite intrebuintari sau moduri de purtare. De obicei acestea au una-doua barete de mana si eventual chiar si o bareta de umar, de preferinta detasabila. Exista modele foarte bine compartimentate sau care au multe bzunare interioare, ceea ce este idealul unei femei bine organizate. Fiecare obiect isi va gasi locul si va fi usor de gasit cand il cauti.

posete de dimensiuni mai mari, latime aproximativa 30-32 cm. Acestea sunt chiar la limita categoriei cu gentile de mana. De multe ori le intilnim sub forma de posete office, cu spatiu generos, insa nu in exces. Cele care sunt realizate din piele naturala fina, insa nu foarte subtire, resuesc sa-si pastreze forma si sa arate deosebit de frumos la bratul unei femei minione.

Tipuri (forme) de posete de dama

Pe scurt, sunt cateva modele foarte folosite:

posete office

posete de umar

posete de mana

posete de purtat la brau (tip banana bag), sau borsete cum se numeau in trecut

posete cross body

Recomand femeilor minion sa nu adopte moda gentilor de dama mari si foarte mari. Poseta trebuie sa se asorteze tinutei, evenimentului, dar si staturii femeii. Am vazut in oras multe femei scunde cu genti Tote sau Shopper si pot spune ca la multe dintre ele imaginea era in discordanta cu ele. Parca ar fi carat o papornita cu ele. Desigur modelele erau moderne, insa nu le statea bine cu ele.

Atunci cand aveti activitati casual, cand iesiti in oras la o salata sau cafea cu prietenele, cand mergeti la plimbare in parc, cand vreti sa nu va ocupati mainile cu o geanta sau poseta office, atunci va recomand o poseta de umar, tip cross body sau chiar una de purtat in jurul mijlocului, tip banana bag. Va da liberate de miscare, lucrurile sunt in siguranta asupra voastra, o sa evitati sa luati multe obiecte cu voi (doar strictul necesar) si din acest considerent va fi si usoara.

Farmecul fiecarei posete tine de materialul din care este facuta. Evitati posetele de orice fel din panza, textil ieftin. Daca tot achizitionati una, atunci sa fie de calitate, din piele naturala. Asa o veti purta si la blugi si la rochii, si la o tinuta casual sau smart casual, dar si la un pahar de cocktail dupa amiaza tirziu.
Va fi potrivita tuturor, absolut tuturor iesirilor voastre, va arata mult timp bine si astfel de vei bucura mult timp de ea.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.