Aer conditionat sau ventilator de la Rombiz?

Pe timp de vara, atunci cand temperaturile de afara sunt extrem de ridicate, nici in locuinte confortul nu este prea mare. Pentru a scapa de disconfortul resimtit in zilele caniculare, mi-am cumparat de pe www.rombiz.ro/aparate-de-aer-conditionat/heinner un aparat de aer conditionat. Parca ventilatorul nu mai facea fata zilelor toride de vara. Am folosit mult timp si un ventilator, dar de vreo 3 ani am instalat un aparat de aer conditionat. Iata la ce concluzii am ajuns in urma folosirii ambelor tipuri de aparate.

Voi incepe cu pretul. In mod categoric pretul unui ventilator este mult mai mic decat cel al unui aparat de aer conditionat. Un ventilator iti cumperi si cu 50 lei, pe cand un aparat de aer conditionat de calitate nu poti cumpara fara 1000-1500 lei. Deci intra pe Rombiz acum!

In privinta eficientei, in mod categoric detasat castiga aparatul de aer conditionat. Il setezi la temperatura dorita si acesta iti racoreste locuinta pentru mai mult timp. Ventilatorul in general nu poate racori mai mult de 4-5 grade, iar in momentul in care il opresti incaperea se incalzeste din nou foarte repede. Aparatele de aer conditionat scad temperatura mediului in care sunt folosite, iar ventilatoarele nu fac altceva decat sa creeze curent prin miscarea aerului.

In privinta aerului emanat, aparatele de aer conditionat pot fi destul de periculoase daca nu sunt curatate periodic, deoarece pe suprafata lor se pot aduna o multime de bacterii care sunt apoi raspandite in incapere.

Un ultim aspect tine de costurile facturii de energie electrica. Un aparat de aer conditionat consuma mult mai mult decat un ventilator, pe cand un ventilator consuma cam cat un bec.

Eu recomand aparatele de aer conditionat. Ele racoresc incaperile cu adevarat, nu doar imprastie aerul. Din punctul meu de vedere isi merita banii, iar curatate periodic nu prezinta nici un fel de pericol.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.