7 lucruri pe care sa nu le faci cand inchiriezi o masina

Inchirierea unei masini este o parte comuna a experientei calatoriei si poti crede ca intregul proces se va desfasura fara complicatii si in mod transparent, dar nu in toate situatiile se intampla asa cum v-ati astepta. Pentru a va bucura de cea mai buna experienta la bordul unei masini inchiriate, firma noastra, mereu interesata sa dezvolte o relatie de incredere cu clientii, va prezinta topul celor sapte lucruri pe care este bine sa le evitati cand optati pentru servicii rent-a-car.

Fiecare companie de inchirieri auto are politica sa, asa ca trebuie sa cititi atent rubric “Termeni si Conditii”, inainte de a semna un contract, chiar si de mica durata. De exemplu, sa va interesati despre clauzele in caz de accidente sau daune produse vehiculului ales de dumneavoastra, daca puteti calatori pe teritoriul altor tari si in ce conditii, daca veti avea nevoie de dotarile suplimentare etc. Pe langa toate optiunile, sunt cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faceti sau nu ar fi deloc indicat sa le faceti, o data cu inchirierea unei masini. Iata cateva:

  1. Sa platesti dinainte pentru combustibil. 

Pre-alimentarea cu combustibil te poate scapa de o grija in timpul calatoriei catre destinatia ta, te poate impiedica sa ajungi tarziu la aeroport, in cazurile in care fiecare minut conteaza. Multe companii profita de acest lucru pentru a practica preturi mai piperate. Daca nu credeti ca veti returna masina cu rezervorul gol, sau nu credeti ca merita sa renuntati la a alimenta vehiculul personal, ar fi bine sa evitati acele companii care procedeaza astfel! In plus, costul de  preda inapoi masina cu cantitatea de combustibil initiala, va fi mereu mai mic daca intreprindeti aceasta operatiune dumneavoastra, nu un agent.

Pentru inchirieri auto ieftine Bucuresti, va oferim cele mai noi modele de masini economice (Hyundai Tucson, Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Opel Astra Break, Skoda Octavia etc.).

  1. Sa uiti sa te interesezi despre o locatie unde poti re-alimenta masina.

Probabil cel mai bun moment pentru a gasi o benzinarie este imediat dupa ce ti-au fost inmanate cheile autoturismului. In timp ce va indepartati de aeroport sau de agentia rent-a-car, familiarizeaza-te cu statiile de alimentare locale, schitand o ruta de intoarcere pentru finalul deplasarilor. Ideal este sa nu lasati pe ultima suta de metri cautarea unei benzinarii.

  1. Asigurarea. Daca ceva este neclar, poti consulta propriul agent de asigurari.
  2. Asigurarea in caz de necesitatea unor reparatii.
  3. Nu neglijati sa va interesati despre promotii si discount-uri, ofertele lunii etc., direct de pe site sau de la operatorii de serviciu.
  4. Nu plecati inainte de a va uita dupa zgarieturi, de a verifica starea interiorului, oglinzi retrovizoare etc. Daca agentul nu a sesizat anterior nimic suspect, iar dumneavoastra nu semnalati problema, veti fi principalul responsabil si probabil vi se va solicita sa platiti o despagubire pentru dauna pricinuita.
  5. Nu lasati pe ultima suta de metri sau la voia intamplarii inspectia finala, cea dinaintea predarii autoturismului inchiriat. In plus, este esential sa predati masina inchiriata cu cheile doar unui agent.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.