Rooflite – un design special de ferestre de mansarda pentru un ambient deosebit

Din ce in ce mai mai multi proprietari de case aleg sa valorifice spatiul oferit de mansarde. Fie ca este vorba de o constructie noua sau o cladire renovata, alegerea ferestrelor de mansarda este o chestiune care trebuie tratata cu seriozitate, daca doriti sa dispuneti de confort termic absolut, o mai buna iluminare si alte beneficii.

Ferestrele de mansarda pot fi comparate cu o poarta de comunicare intre interior si exterior, care permite o iluminare naturala uniforma. Pentru un confort maxim, suprafata vitrata trebuie sa fie de minim 20% din suprafata pardoselii incaperii de sub acoperis. Fata de lucarne si ferestrele verticale, cele de mansarda care se instaleaza pe acoperisuri inclinate, ofera cu 50 % mai multa cantitate de lumina naturala.

Una dintre conditiile imperative pentru atingerea unui grad optim de confort in locuinta consta in ventilarea corecta. Preferabil, ventilarea trebuie sa fie realizata pe cale naturala, fara a intrebuinta echipamente mecanice. Astfel se imbunatateste eficienta energetica a constructiei. 

Ferestrele termopan de mansarda de calitate, pot asigura suprafata necesara de ventilare cu ajutorul fantelor, acestea putand ramane deschise, chiar daca inchidem fereastra. Pozitionarea ferestrelor se face tinand cont de factori precum inclinarea pantei acoperisului si poate dicta in mod vizibil atmosfera din spatiul respectiv.

  • O mansarda care dispune de un spatiu generos si fluid, cu acoperis in doua pante, poate avea ferestrele montate chiar si la inaltimi distincte, pe ape diferite. O atare amplasare poate creste eficienta ventilarii.
  • Ferestrele mai pot fi plasate oricat de jos sau de sus, inclusiv in dreptul coamelor, ceea ce va va permite sa dobanditi un acces facil la fereastra.
  • Reguli esentiale: acoperisurile cu panta mare necesita ferestre cu lungime mai redusa, iar cele cu panta mica au nevoie de ferestre de lungime mai mare. In ceea ce priveste latimea, nu sunt limitari, desi unii considera ca ea se alege in functie de distanta la care se afla capriorii. Oricum, un cadru de lemn corespunzator pentru fixarea suportului ferestrelor asigura montarea lor indiferent de acest considerent.
  • Va recomandam sa montate ferestre cu articulare mediana ori superioara la mansardele unde tavanul este inclinat.
  • Pentru mansarde cu parapet, va sfatuim sa optati pentru elemente verticale in combinatie cu ferestre de mansarda.
  • La mansardele cu iesire pe balcon, cel mai bine functioneaza ferestrele care asigura accesul in exterior.

Specialistii ne indica sa alegem ferestre din lemn pentru living-uri, dormitorul copiilor etc., deoarece ele faciliteaza o ventilatie mai naturala. Pentru baie si bucatarie, o alegere inspirata pot fi ferestrele cu finisaje din poliuretan, pentru ca prezinta o rezistenta sporita la umiditate, au un aspect mai modern datorita finisajelor albe si nu isi pierd farmecul dupa spalari frecvente.

Noile ferestre  de mansarda Aero de la Civeflor  cu design RoofLite au cadrele fabricate din lemn de pin tratat si lacuit pentru un aspect deosebit, natural. Materiile prime utilizate provin doar din paduri durabile. Sunt ferestre de mansarda cu geam dublu umplut cu argon, garantand o izolatie termica eficienta prin reducerea pierderilor de caldura pe perioada iernii si prin limitarea supra-incalzirii, vara.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.