Ghidul intretinerii ferestrelor termopan

 Spre deosebire de alte tipuri de tamplarie, ferestrele cu geam termopan sunt cele mai eficiente, luand in considerare cat de lunga e durata lor de viata, dar si cat de usor sunt de intretinut. Chiar daca exista si posibilitatea ca la un moment dat sa ai nevoie de reparatii termopane sector 1, odata ce au fost bine montate si ingrijite, nu vei avea prea mari probleme in ceea ce priveste functionalitatea lor.

 

Eu am ferestre si usi termopan in apartamentul meu de aproape 11 ani de zile si trebuie sa recunosc faptul ca o singura data am apelat la servicii de reparatii termopane sector 1, in momentul in care am realizat ca zgomotul din exterior patrundea din ce in ce mai usor in interior. Totusi, cu ajutorul unor specialisti am remediat acest defect, iar de atunci nu am mai avut parte de nicio problema.

 

Ingrijirea ferestrelor si usilor termopan 

 

Eu, de exemplu, am tinut cont de cateva sfaturi esentiale in ceea ce priveste ingrijirea corespunzatoare a ferestrelor, respectiv a usilor termopan, si nu am intampinat probleme in toti acesti 11 ani de zile de cand le-am montat. Odata ce vei tine si tu cont de cele ce urmeaza, cu siguranta nu vei fi nevoit sa apelezi prea tarziu la servicii de reparatii termopane sector 1.

 

Cum si cat de frecvent trebuie sa speli murdaria de pe ferestrele si usile de termopan? Luand in considerare ca in propria ta locuinta vei sterge praful cel putin o data pe saptamana, este indicat ca la fel de frecvent sa te ocupi si de ingrijirea usilor. Nu este necesar sa le speli, ci doar sa le stergi de praf.

 

Totusi, in ceea ce privesc ferestrele de termopan, acestea nu trebuie sa beneficieze de o atentie chiar atat de sporita. Chiar daca nu le vei spala saptamanal, este indicat sa faci asta in fiecare sezon in parte.

 

Insa, cum faci asta?

Nu trebuie sa depui prea mult efort, ci doar sa te folosesti de o laveta moale din bumbac si de apa, alaturi de sapun. EVITA sa te folosesti de substantele acide precum sunt cele pe baza de acetona, caci vor afecta puternic suprafata PVC-ului. Astfel, de aproximativ 4 ori pe an trebuie sa indeplinesti aceasta misiune.

 

Totusi, pentru curatarea eficienta a rosturilor, garniturilor si feroneriei este mai indicat sa optezi pentru ajutorul unui personal specializat, care se ocupa si de reparatii termopane. In cazul in care vor observa si o neregula, cu siguranta o vor remedia intr-un timp cat mai util. Printre sarcinile pe care le mai pot indeplini cu succes si care te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a termopanelor se numara si gresarea regulata a balamalelor, dupa ce au fost curatate corespunzator, bineinteles. In zonele pivotante se va aplica de altfel un ulei special, la fel ca si incuietoarele si sistemele de blocare.

 

Pentru a prelungi durata de viata a ferestrelor si usilor termopan trebuie sa apelezi si la ajutorul unor specialisti, care sa inlocuiasca eventualele parti deteriorate. Odata cu trecerea timpului acestea se uzeaza, astfel ca, pentru a nu fi nevoit sa inlocuiesti termopanele in viitor, este mai bine sa le acorzi atentia sporita in prezent.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.