Mai este la moda costumul popular romanesc?

Daca in trecut costumul popular romanesc era cel mai important articol vestimentar atat din garderoba unui barbat cat si din cea a unei femei, in momentul de fata lucrurile nu mai stau asa. Sau cel putin aceasta este impresia lasata de societatea in care traim. Acest lucru se datoreaza in principal tendintelor modei care se schimba de la o zi la alta precum si datorita faptului ca noile generatii considera portul popular ca fiind invechit. Intr-adevar, este un articol vestimentar invechit insa acest lucru nu inseamna ca el nu mai poate fi purtat, ba dimpotriva. Noile tendinte ale modei ne demonstreaza faptul ca incet dar sigur articolele vestimentare purtate in trecut vor fi din nou la moda. Acesta nu trebuie sa fie singurul motiv pentru care costumul popular romanesc trebuie sa se regaseasca in garderoba oricarei persoane, indiferent de sexul ori varsta acesteia. In cazul in care nu mai vezi si alte motive pentru care ar trebui sa ai costume populare in garderoba iata care sunt din punctul meu de vedere doar cateva dintre acestea: 

  • Cel mai important motiv este ca portul popular romanesc ne reprezinta din toate punctele de vedere, ceea ce din punctul meu de vedere reprezinta un argument foarte solid.
  • In momentul de fata din ce in ce mai multa lume pune accentul pe lucruri confectionate manual indifeent de utilitatea acestora. Pe langa faptul ca, costumul popular romanesc este realizat manual acesta are si un design care te face sa intorci capul dupa persoana care il poata. In cazul in care nu ma crezi acceseaza carnaval.ro pentru a te lamuri.
  • Participarea la anumite activitati dedicate culturii si tarii romanesti reprezinta din punctul meu de vedere un alt motiv pentru care costumul popular romanesc trebuie sa se regaseasca in toate garderobele romanilor.
  • Nu in ultimul rand faptul ca o tara fara obiceiuri si fara traditie nu are viitor este un alt motiv care sustine punctul meu de vedere prezentat in cadrul acestui articol.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.