Saltea moale, medie sau ferma?

Nu e deloc usor sa-ti cumperi o saltea noua. Saltelele sunt diferite, ele fiind confectionate din diverse materiale si avand grade diferite de fermitate. Cand alegi salteaua, ia in calcul varsta pe care o ai, greutatea, marimea corpului, problemele de santate si alte criterii care ar putea conta. Tendinta generala in ultima vreme este aceea de a alege saltele mai moi. Insa, depinde de preferintele fiecarei persoane in parte.

Cand alegi o saltea spuneam ca trebuie sa ai in vedere fermitatea acesteia. In momentul in care te lasi pe o saltea, vei simti o anumita forma de rezistenta. Fermitatea saltelei este rezistenta acesteia impotriva presiunii exercitate.

Nu exista modalitati reale de a stabili exact nivelul de fermitate al saltelei. Ele sunt pur si simplu etichetate ca moi, medii si ferme. Insa, de multe ori, o saltea considerata medie de o anumita persoana poate fi considerata moale de alta. 

Fermitatea unei saltele trebuie aleasa in functie de preferintele fiecarei persoane. Sunt persoane care dorm cel mai bine pe saltele moi sau medii si persoane care dorm cel mai bine pe saltelele ferme. Depinde totodata si de recomandarile medicului. Sunt cazuri in care medicii recomanda saltele mai mori sau mai tari.

Cand alegi fermitatea saltelei trebuie sa tii cont si de kilogramele pe care le ai. Daca ai o greutate corporala mai mare, e recomandata o saltea mai ferma. Una prea moale se va uza foarte repede.  

Daca te intereseaza sa cumperi saltele cu grade diferite de fermitate, iti recomand site-ul Saltele-Online.ro. Pe acest site ai categorii diferite pentru fiecare nivel de fermitate. Cei de pe site vin in ajutorul tau cu o serie de sfaturi in alegerea saltelei, fapt pentru care iti recomanda sa nu alegi o saltea foarte moale, deoarece iti va afecta coloana, permitandu-i sa se curbeze si sa nu alegi o saltea foarte tare, pentru ca vei simti ca stai pe o scandura (exceptie facand cazurile medicale).

Gandeste-te bine la nevoile si preferintele pe care le ai si alege salteaua potrivita pentru tine, astfel incat sa ai un somn cat mai linistit. Si, daca imparti patul cu cineva, alegeti impreuna.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.