De ce sa alegeti vopsirea in camp electrostatic?

Pentru multi poate ca aceasta notiune este o noutate absoluta, insa cu siguranta exista si numeroase persoane care stiu ca vopsirea lichida conventionala a fost depasita calitativ si profesional de o noua tehnologie, numita vopsire in camp electrostatic. Vopseaua, in aceasta situatie, este practic o pulbere care adera electrostatic la suprafata vopsita, fiind apoi intarita in cuptoare speciale pentru a se forma stratul final.

Din fericire, tehnologia in acest domeniu este intr-un progres continuu, iar existenta pe piata a firmelor profesioniste in oferirea serviciilor de vopsire in camp electrostatic, asa cum este Matei Electrostatic, ne da ocazia sa profitam din plin de acest lucru.

Daca va tenteaza sa incercati acest procedeu, dar inca nu stiti foarte bine ce presupune, in cele ce urmeaza o sa evidentiem avantajele pe care le-ati avea datorita acestei noi tehnologii.

Vopsirea in camp electrostatic se realizeaza prin aplicarea unei pulberi organice de vopsea pe o suprafata metalica si un proces de finisare uscat. Faptul ca nu va mai fi necesar sa folositi solventi, eliminand astfel o cantitate foarte mare de compusi organici volatili, face ca aceasta metoda moderna de vopsire sa fie una ecologica, cu un impact mult redus fata de vopsirea clasica.

Mai mult, vopsirea in camp electrostatic are inca un avantaj foarte important: pulberea cazuta, pierduta in proces, poate fi reutlizata, lucru imposibil in cazul vopsirii clasice.

Procesul in sine este unul foarte sigur, cu mult simplificat, deloc periculos, deoarece nu mai exista riscul inhalarii unei substante toxice de catre tehnician. Deseurile nu sunt nici ele toxice, deci nu prezinta nici acestea niciun risc. Astfel, toate masurile de precautie luate in cazul vopsirii traditionale sunt acum scoase din lista lucrurilor de care trebuie sa va ocupati.

Un alt avantaj foarte mare este timpul alocat vopsirii in camp electrostatic, care este cu mult redus fata de timpul necesar in cazul vopsirii traditionale. Finisarea este mult mai usoara, iar rezultatul este pe masura.

Tinand cont de calitatea vopsirii prin acest procedeu, alegerea este excelenta daca stam sa analizam raportul din calitate si pret. Vopsirea in camp electrostatic facuta de catre o echipa de profesionisti, asa cum este echipa Matei Electrostatic, va garanteaza produse impecabile si durabilitate. In plus, optand pentru aceasta tehnica moderna, suprafetele vor fi rezistente la conditiile meteo, la coroziune, diferiti agenti chimici, abraziune, raze ultraviolete si impact.

Numeroasele sale calitati face ca procesul de vopsire in camp electrostatic sa se bucure de o apreciere si o cerere mult mai mare si in Romania in ultimii ani, dupa ce in tarile dezvoltate s-a bucurat de o popularitate extrem de mare. Domeniile care au imbratisat aceasta tehnica moderna sunt numeroase: automobile, constructii, echipamente sportive, electrocasnice, confectii metalice etc.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.