Recenzie: „Pisicile Războinice 2: Foc și Gheață” – Erin Hunter (Grupul Editorial All)

Nume: Pisicile Războinice – Vol II – Foc și Gheață

Autor: Erin Hunter

Editura: Galaxia Copiilor

Categorie: Cărți pentru copii și adolescenți

La vânzare pe: Grupul Editorial All

Seria: Pisicile Războinice

Alte Volume: Vol I,  Vol III, Vol IV, Vol V, Vol VI,

 

 

Bună dimineața, dragii mei. M-am gândit că este cel mai potrivit moment pentru recenzia volumului II din Pisicile Razboinice „Foc si Gheata”. Am primit acest volum de la „Grupul Editorial All” și chiar mă bucur că l-am ales. Înainte de a citi această recenzie vă invit să citiți și recenzia volumului I. Este cam imposibil să refuzi aceste pisicuțe, eu deja mă gândesc ce s-ar putea întâmpla în volumul III al frumoasei serii. Cei care mă urmăresc pe facebook știu deja că am reușit să citesc această carte în mai puțin de două zile. Spre deosebire de primul volum, „Foc si gheata” este și mai plin de acțiune, vorbim despre un roman captivant ce va reuși să îi cucerească pe cei mici. 

Mi-a plăcut faptul că „Foc si Gheata” începe prin a prezenta în mare parte întâmplările din „In inima padurii”, în acest fel o persoană care începe să citească direct volumul II își va putea forma o idee despre personaje. Totuși eu recomand citirea tuturor volumelor pentru a intelege acțiunea și anumite fapte.

Tânărul motan, Roscovanul, care a primit la sfârșitul volumului I numele de războinic Inimă de Foc va fi supus la mai multe teste în noul volum. Visele de la Clanul Stelelor continuă să se îndeplinească, chiar dacă uneori ele prevestesc dezastrul.

Fragment ”Pisicile Razboinice – Foc și Gheață”

Labă Fumurie se cutremură când un ciob îi zgârie umărul, dar nu scoase niciun sunet, ci doar își încolăci trupul în jurul puiului său înspăimântat.

— Rămâneți jos ! șuieră Stea Înaltă.

Două-Picioare de lângă foc scuipă pe pământ, apoi se așeză din nou.

Pisicile așteptară câteva clipe, după care Stea Înaltă se ridică din nou.

Și Labă Fumurie se ridică în picioare, tresărind din cauza noii dureri de la umăr.

— Stea Înaltă, mi-e teamă că nu suntem în siguranță aici. Și ce-o să mâncăm ? Nu simt miros de pradă.

Stea Înaltă își întinse gâtul și își rezemă ușor botul pe capul reginei.

— Știu că vă e foame, mieună el. Dar o să fi m mai în sigu ranță aici decât în fostul nostru teritoriu, sau decât pe câmpurile și în pădurile care țin de Două-Picioare. Nu simt miros de câini, iar acești Două-Picioare abia dacă pot sta drepți.

Se întoarse către motanul negru, cu laba răsucită.

— Șchiopule, ia-l pe Mustăcioară și vedeți dacă găsiți ceva de mâncat ! ordonă el. Unde sunt Două-Picioare, trebuie să fi e și șobolani.

— Șobolani ? scuipă Labă Fumurie, pe măsură ce Șchiopul și un motănel dungat, maroniu se îndepărtau. Nu sunt cu nimic mai buni decât leșurile pentru ciori !

— Mai taci ! șuieră o pisică tărcată de lângă ea. Mai bine mâncăm carne de șobolan decât să murim de foame !

Labă Fumurie se încruntă și lăsă capul în jos, ca să-și lingă puiul în spatele urechilor.

— Trebuie să găsim un loc nou în care să ne stabilim, Labă Fumurie.

Pisica tărcată continuă cu blândețe :

— Floarea Zorilor trebuie să se odihnească și să mă- nânce. O să nască în curând. Trebuie să își recapete forțele.

Silueta zveltă a Șchiopului și cea a lui Mustăcioară apă- rură deodată, din întuneric.

— Ai avut dreptate, Stea Înaltă ! strigă Șchiopul. Simt miros de șobolani peste tot, și cred că am găsit și un loc unde ne putem adăposti.

— Arată-ne ! îi ordonă Stea Înaltă, adunând restul Clanului în urma sa, cu o mișcare din coadă.

Pisicile traversară cu grijă terenul sterp, urmându-l pe Șchiopul. Acesta îi conduse către Calea Tunetului cea ridicată către cer, iar lumina focului le proiecta umbrele pe picioarele sale imense, din piatră. Un monstru trecu pe deasupra lor, iar pământul se cutremură. Dar chiar și cel mai mic dintre pisoi simțea că trebuie să facă liniște, așa că tremură fără să scoată vreun sunet.

— Aici, mieună Șchiopul, oprindu-se lângă o gaură rotundă, cam la înălțimea a două pisici.

Un tunel întunecat cobora în adâncurile pământului. Prin el curgea un șuvoi neîntrerupt de apă.

— Apa e bună de băut, adăugă Șchiopul. O să ne putem adăpa din ea.

— O să avem labele ude zi și noapte ! se plânse Labă Fumurie.

— Am fost înăuntru, îi spuse motanul negru. E un loc mai departe de șuvoiul de apă. Cel puțin o să fi m feriți de Două-Picioare și de monștri.

Asa cum probabil știți Clanul Umbrelor a reușit să gonească Clanul Vantului de pe teritoriul său. Tocmai de aceea Clanul Tunetului vrea să îi aducă înapoi. Decizia lui Stea Albastra nu este însă văzută foarte bine de conducătorii Clanului Umbrelor si Clanului Râului. De la o mică neînțelegere și până la un adevărat război mai este un singur pas. Pentru a putea face față unui eventual război Stea Albastra decide să le ofere lui Inima de Foc și lui Dungă Cenușie câte un ucenic. Vorbim despre o mare onoare, dar o dată cu aceasta sosește și o mare responsabilitate.

Mai multe incidente nefericite vor alimenta problemele dintre cele trei clanuri, cu toate acestea vom discuta despre un roman în care întâlnim și primele semne de iubire. Ce se va întâmpla însă cu iubirea dintre două pisici din clanuri diferite? Vor putea cei doi războinici să lupte unul împotriva celuilalt în caz de razboi sau vor fi nevoiți să își trădeze clanurile? Va duce această iubire la stricarea unei frumoase prietenii?

Pe lângă problemele din clanul său Inima de Foc se mai lupta și cu numeroase întrebări, mai ales după ce reușește să se întâlnească cu sora sa. Va reuși oare războinicul să își păstreze loialitatea față de clan fără a renunța însă la rudele sale? Chiar dacă în primul volum toate pisicile păreau să îl fi acceptat pe Inima de Foc printre ele, se pare că războinicii nu pot uita că el a fost la început o pisică de casă și nu s-a născut războinic ca și ei. Cum va reuși Inimă de Foc să treacă peste aceste probleme? Ei bine vă invit să aflați citind Pisicile Războinice „Foc și Gheață”.

 

Cine sunt Erin Hunter?

Cei care au citit primul volum știu deja că vorbim de autoarele Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles și Victoria Holmes. Acestea au realizat 3 serii de romane pentru copii și adolescenți: ”Pisicile războinice”, ”Supraviețutorii” și „Exploratorii”. Cele 6 autoare ne invită în lumea fanteziei, în lumea animalelor necuvântătoare. „Pisicile Războinice” cumulează 24 de volume. După ce veți citi aceste volume vă garantez că veți vedea cu alți ochii pisicile sălbatice, chiar și pisica voastră va părea să ascundă o lume încă nepătrunsă :).

De ce Grupul Editorial All?

Grupul Editorial All este locul în care am descoperit aceste volume. Este un mic paradis în care cărțile celor de la Erin Hunter stau la loc de cinste. Ei sunt cei care ne oferă volume din toate cele 3 serii semnate Erin Hunter. Tot la ei aveți ocazia de a întâlni cărți și din alte domenii, să nu uităm că există și cărți de dragoste sau chiar cărți din domenii de specialitate. Cel mai bine este să intrați chiar voi pe site-ul lor și să alegeți volumele care vă plac cel mai mult.

17 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.