5 solutii pentru a evita durerile provocate de pantofi

 

Toate femeile stiu ca o pereche de pantofi poate aduce, in aceeasi masura, fericire si durere. Oricat de bucuroase am fi atunci cand ne achizitionam o noua pereche de pantofi, de cele mai multe ori avem de a face cu durerile de picioare care ne umbresc fericirea. Daca ti s-a intamplat si tie, macar o data, sa te confrunti cu astfel de dureri atunci stii ca aceasta senzatie iti poate ruina intreaga zi.

Cauzele acestor dureri sunt multiple, de la aparitia bataturilor, pana la monturi si unghii incarnate, insa solutiile pentru acest tip de probleme sunt mult mai simple decat iti imaginezi. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai bune variante in acest sens.

Cele mai bune solutii pentru a evita durerile cauzate de pantofi:

1.Alegerea unei perechi de pantofi potrivita pentru piciorul tau

Una dintre cele mai simple variante atunci cand achizitionezi o noua pereche de pantofi este aceea de a alege modelul potrivit pentru picioarele tale. De exemplu, in cazul in care piciorul tau este lat, trebuie sa optezi pentru incaltamintea de dama din piele naturala si sa gasesti solutii alternative pentru pantofii cu toc cui si varf ascutit. Poti alege o pereche de pantofi din piele pentru femei pe Modlet.ro, unde sigur vei gasi cel putin un model care sa fie exact pe gustul tau.


2.Pantofii cu toc gros

Indiferent de factorii care duc la aceste dureri, pantofii cu toc gros sunt o solutie ideala pentru evitarea si ameliorarea problemelor atat la nivelul calcaielor, cat si la nivelul degetelor. Bineinteles, nu doar tocul conteaza atunci cand iti alegi pantofii, ci si materialul din care acestia sunt confectionati. Specialistii recomanda purtarea pantofilor din piele intrucat acestia se potrivesc perfect indiferent de forma piciorului.

3.Interiorul moale

Chiar daca ai gasit cei mai frumosi pantofi din Univers, trebuie sa acorzi o importanta deosebita confortului pe care acestia ti-I pot oferi. Atunci cand vorbim despre confort si lejeritate ne referim, implicit, la materialul folosit in interiorul pantofilor. Incaltamintea ideala pentru orice femeie este aceea care are un interior moale, astfel incat piciorul sa nu fie presat si sa poata beneficia de o dexteritate cat mai mare.

4.Pernitele din silicon

In cazul in care o pereche de pantofi nu are interiorul moale, dar modelul respectiv nu poate lipsi din garderoba ta, poti apela cu incredere le pernitele din silicon. Acestea pot fi gasite in farmacii si se aplica in partea frontala a pantofilor pentru a asigura confortul.

5.Alternarea tocurilor cu pantofii cu talpa joasa


Pentru picioarele tale, mersul zilnic pe tocuri poate fi un adevarat chin. Mai mult decat atat, se pare ca purtarea in mod excesiv a pantofilor cu toc reprezinta principala cauza a durerilor la nivelul gambelor si, nu numai! Drept urmare, incearca sa alternezi, pe cat posibil, tocurile cu pantofii cu talpa joasa. Poti opta fie pentru o pereche de balerini, fie pentru sandale cu talpa joasa, mai ales atunci cand desfasori activitati care iti suprasolicita picioarele.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.