De ce se merita investitia intr-un patut din lemn si un top al sfaturilor cand alegi unul

Pentru un parinte in devenire, orice este legat de copil vine si cu o presiune enorma: merita, e bun, oare o sa-i placa? Practic, parintii trebuie sa aleaga ceea ce posibil sa-i placa si celui mic, dar si ce e mai util. E drept ca in unele cazuri cei mici se acomodeaza cu ceea ce li se ofera. Dar in practica, nu poti sti prea multe despre ce, cum si cat o sa placa pe viitor. Poti doar sti ca ai musai nevoie de unele lucruri, printre care un patut.

Patutul din lemn

Daca in casa ai mobila de calitate, din lemn masiv de preferat, este din start de inteles de ce pentru copil este foarte bine sa alegi un patut din lemn. Chiar si daca nu este asa, poti intelege faptul ca un patut din lemn este net superior altora. Iata si de ce:

  1. Este trainic. Pentru prima categorie, un patut copii se poate folosi pana la varsta medie de 2 ani. Daca nu alegi un patut din lemn spre exemplu, nu te poti baza pe faptul ca va si tine. De cum creste, copilul va devein foarte curios si agitat, ba chiar va sari pe acel pat, testandu-I rezistenta si calitatea.

 

  1. Se poate transforma. Din acelasi principiu de folosire a patutului pe termen lung, unul din lemn poate fi si multifunctional. Asta inseamna ca devine pat de junior, de la 3 ani in sus. Dar, e musai sa fie in continuare calitativ pentru a putea fi folosit in continuare. Deci, lemnul castiga detasat, din nou.

 

  1. Modele diverse. Patuturile din lemn au de regula si varietate in design. Pot fi de culori diverse, cu spatiu de depozitare ascuns subtil intr-un raft de la baza sa spre exemplu. Si pentru ca sunt dragalase si colorate, ai de unde alege ca sa se potriveasca si tematicii camerei. Desi, de regula sunt un stil clasic, pot fi si personaje desenate pe lateralele patutului.

 

  1. Confort si siguranta. La acest capitol, parintii pot avea increderea ca un patut din lemn nu este atat de usor de impins spre exemplu. Gandind pe termen lung nu trebuie sa ingrijoreze ca vor exista posibile accidente din faptul ca fiind usor, patutul ar putea sa cada la o simpla impingere. De asemenea, exista si confortul copilului inclus, alaturi de siguranta ca patutul nu emana vapori toxici. Spre exemplu, pe babytrend.ro descoperi ca exista patuturi din lemn colorate, insa acele design-uri sunt realizate din vopsele pe baza de apa. Daca te gandesti la cat timp petrece un copil in patut, este clar ca te intereseaza si aspectul legat de posibila toxicitate.

Cand esti parinte – sau esti pe cale sa devii unul – alegerea unui pat pentru copil nu mai este o simpla alegere ce tine de design. Exista atat de multe elemente de care sa tii cont, incat faci din asta o alegere importanta. Desigur, raporteaza totul si la bugetul pe care il ai sau esti dispus sa il pui in joc. Selecteaza un patut de cea mai buna calitate!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.