Recenzie: „Pisicile Războinice 3: Pădurea Secretelor” – Erin Hunter (Libraria Online Libris)

Nume: Pisicile Războinice – Vol III – Pădurea Secretelor

Autor: Erin Hunter

Editura: All

Colectia: Galaxia Copiilor

Categorie: Cărți pentru copii și adolescenți

La vânzare pe: Librăria Online Libris

Seria: Pisicile Războinice

Alte Volume: Vol I, Vol II,  Vol IV, Vol V, Vol VI,

 

Bine v-am regăsit! Așa cum probabil ați văzut pe Instagram și Facebook săptămâna aceasta am primit cel de al treilea volum din seria „Pisicile Războinice” – Erin Hunter de la Librăria Online Libris. Nu pot să vă zic cât de fericită am fost când am văzut curierul la poartă, efectiv după ce am primit cartea nu am putut să o mai las din mână. Îmi era atât de dor de pisicuțele mele dragi, încât în 3 zile volumul era gata.

Pentru cei care nu își mai aduc aminte „Pisicile Războinice” scot în evidență o lume ascunsă a pisicilor, o lume în care patru clanuri de feline trăiesc după reguli nescrise. Roșcovanul o pisică de casă reușește să ajungă în pădure și să se alăture Clanului Tunetului. Lucrurile nu sunt atât de ușoare mai ales că membrii clanului se arată reticenți la recrutarea unei pisici de casă. Cu toate acestea Roșcovanul reușește să ajungă războinic și primește numele de ”Inimă de Foc”.

Volumul II din „Pisicile Războinice” ne-a scos tot mai mult în evidență faptul că Gheară de Tigru, secundul Clanului Tunetului, ar putea fi un trădător și și-ar dori să conducă cu orice preț Clanul. Cu toate acestea Inimă de Foc trebuie să adune mai multe dovezi pentru a îi putea nărui planurile. Tot volumul II ne-a adus în prim-plan și dragostea dintre Dungă Cenușie și Pârâu Argintiu, o dragoste care încalcă toate regulile.

Fragment „Pisicile Războinice – Pădurea Secretelor” – Erin Hunter:

Aerul rece de afară a fost înlocuit de căldura vizuinii puilor și de aroma laptelui. Într-un cuib adânc, din mușchi
și buruieni, o pisică cenușie alăpta un pui tărcat. A ridicat capul când motanul s-a apropiat de ea și a lăsat jos cu blândețe puiul pe care îl căra în bot. Cel de al doilea pui l-a urmat în vizuină, împleticindu-se și încercând să se cațere în cuib.
— Inimă de Stejar ? a mieunat pisica. Ce ai adus ?
— Doi pui, Lac Fumuriu. Ai putea să-i iei tu ? Au nevoie de o mamă.
— Dar… a început Lac Fumuriu cu o privire uluită. Ai cui pui sunt ? Nu sunt din Clanul Râului. De unde i-ai luat ?
— I-am găsit în pădure, i-a răspuns Inimă de Stejar ocolindu-i privirea. Au avut mare noroc ca n-a dat peste ei o vulpe.
— În pădure ? a mieunat neîncrezătoare regina. Inimă de Stejar, nu-mi vorbi ca unei minți de șoarece ! Ce pisică
și-ar abandona puii în pădure, mai ales pe o vreme ca asta ?
Inimă de Stejar a ridicat din umeri.
— Pisicile vagaboande, poate, sau Două-Picioare. De unde să știu eu ? Dar nu puteam să-i las acolo. L-a împins ușor cu botul pe cel mai mic, care zăcea cu totul nemișcat ; singurul semn de viață era mișcarea burticii în timp ce respira.
— Te rog, Lac Fumuriu… Ceilalți pui ai tăi au murit ; vor muri și micuții ăștia dacă nu îi ajuți.

Privirea lui Lac Fumuriu era umbrită de durere. A privit spre cei doi pui. Boturile lor micuțe se căscau, rozalii, în
timp ce mieunau triști.
— Am lapte din belșug, a șoptit ea. Sigur că o să îi iau.
Inimă de Stejar a răsuflat ușurat. A ridicat pe rând cei doi pui și i-a așezat lângă pisică. Aceasta i-a împins ușor
cu nasul până au ajuns în dreptul pântecului, lângă puiul ei, unde au început să sugă nerăbdători.
— Tot nu înțeleg, a mieunat Lac Fumuriu după ce s-au așezat bine. De ce ar fi singuri în pădure doi pui atât de mici,
în toiul iernii ? Mama lor trebuie să fi e înnebunită de îngrijorare.
Motanul roșcat a împins o bucată de mușchi cu laba lui uriașă.
— Nu i-am furat, dacă asta crezi.
Lac Fumuriu l-a privit lung.
— Nu, nu cred că i-ai furat, a mieunat ea în cele din urmă. Dar nici nu îmi spui adevărul.
— Ți-am spus tot ce trebuie să știi.
— Nu-i adevărat ! a strigat pisica înfuriindu-se. Cum rămâne cu mama lor ? Știu cum e să îți pierzi puii, Inimă de
Stejar. Nu aș vrea ca o pisică să treacă prin așa ceva.
Inimă de Stejar a ridicat capul și a privit-o lung ; a scos un mârâit prelung.
— Probabil că mama lor e vreo pisică vagaboandă. Pe vremea asta nu e cazul să mergem să o căutăm.
— Dar, Inimă de Stejar…
— Ai grijă de pui și gata, te rog !
Motanul portocaliu a sărit în picioare și s-a întors brusc spre ieșirea din vizuina puilor.
— Am să-ți aduc niște vânat proaspăt, a mieunat el peste umăr în timp ce ieșea.
După plecarea lui, Lac Fumuriu s-a aplecat spre pui, lingându-le blănița pentru a-i încălzi. Zăpada topită aproape
că le ștersese mirosul, însă pisica mai simțea urmele pădurii, mirosul frunzelor uscate și al țărânei înghețate. Și mai
era ceva sub mirosurile acestea, ceva nedeslușit…
Lac Fumuriu s-a oprit din lins. Oare chiar simțise sau imaginația ei o lua razna ? Lăsându-și din nou capul în jos, a deschis botul ca să tragă în piept și mai bine mirosul puilor. Ochii i s-au mărit, plini de uimire, și a rămas cu privirea pierdută în întunericul de lângă vizuina puilor. Nu se înșelase. Nu încăpea îndoială – blana micuților rămași fără
mamă, a căror proveniență refuzase Inimă de Stejar să o explice, purtau mirosul unui Clan inamic

„Pisicile Războinice – Pădurea Secretelor” este unul din cele mai palpitante volume de până acum. De această dată numeroase secrete ies la iveală, unele mai periculoase decât celelalte. Faptul că Stea Albastră, liderul Clanului Tunetului” a decis ca Coadă Ruptă, fostul lider al clanului Umbrelor, să rămână la ei pe teritoriu și să nu fie alungat va isca un întreg scandal între Clanuri.

Volumul începe prin prezentarea unui secret foarte important. Cu mulți ani în urmă Inimă de Stejar a adus în Clanul Râului doi pisoiași ce păreau părăsiți de mama lor, cu toate acestea Lac Fumuriu, pisica care trebuia să îi alăptezeși să îi crească, și-a dat seama că poartă mirosul Clanului Tunetului. Inimă de Foc află fără să vrea întreaga poveste și începe să cerceteze tot mai mult. Oare va afla cine este mama celor doi pisoi crescuți de Clanul Râului? Și dacă da, oare ce se va întâmpla mai departe?

Pe lângă pericolul reprezentat de celelalte clanuri pisicile se mai lovesc de o nouă problemă: o dată cu sosirea anotimpului cald zăpada se topește tot mai rapid și numeroase teritorii sunt inundate. În timpul unei inundații Inimă de Foc și Dungă Cenușie observă doi pisoi care aproape se îneacă. Oare vor reuși cei doi prieteni să îi salveze?

 

Pisicile din Clanul Râului sunt cele mai afectate mai ales că Două Picioare au otrăvit râul și nu mai pot vâna pește. Cu toate acestea Inimă de Foc nu îi poate părăsi și decide să îi ajute, mai ales că acesta era clanul lui Pârâu Argintiu, pisică care purta puiuții lui Dungă Cenușie. Ce se va întâmpla însă atunci când Gheară de Tigru află totul și îi spune lui Stea Albastră? Vor reuși Dungă Cenușie și Pârâu Argintiu să rămână împreună? Ce se va întâmpla oare cu pisoiașii lor?

Inimă de Foc trebuie în acest volum să aibă grijă și de nepotul său, primul pisic născut de Prințesa, sora lui Inimă de Foc, dar și să afle mai multe despre Gheară de Tigru. Din întuneric un mare pericol îi pândește, să nu uităm că Stea Albastră își trăiește ultima viață, chiar dacă întreg clanul crede că mai are două. Oare acuzațiile aduse lui Gheară de Tigru sunt nefondate?

Seria „Pisicile Războinice” se potrivește de minune cu orice generație, vorbim de acel gen de cărți care reușesc să te țină în suspans de la prima și până la ultima frază. Nu pot să nu vă mărturisesc cât de mult aștept să citesc și următorul volum. Pur și simplu povestea este atât de fascinantă încât mă face să vreau din ce în ce mai mult. De pe Libraria Online Libris puteți achiziționa primele 5 volume ale seriei și de asemenea aveți acces și la celelalte serii semnate Erin Hunter.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.