Preturile apartamentelor sunt influentate si de circumstante – afla ce anume are impact in acest sens

Pretul apartamentelor nu este unul fix, chiar si dupa ce s-a stabilit o suma de vanzare. Se poate negocia si in functie de anumite circumstante, sunt sanse ca pretul sa scada sau nu. Curios este ca 2 apartamente din aceeasi zona, chiar si din acelasi bloc, pot avea preturi atat de diferite. Cum se explica asta?

 Conform expertilor imobiliari de la Compari Imobiliare, pretul unui apartament se justifica din varii punct de vedere. Sunt numerosi factori ce determina pretul final. Daca ne gandim din punct de vedere al confortului celui care va urma sa locuiasca in acea locuinta, de cele mai multe ori exista cerinte de genul locatiei avantajoase pentru a avea acces rapid la tot felul de spatii: zone de distractie, de shopping, zone culturale etc. Dar linistea zonei este doar o mica parte din aceasta ecuatie. 

Definitia apartamentului ideal 

Conform statisticilor, cele mai de dorite tipuri de apartamente sunt cele de la etajele intermediare, indiferent ca asta va insemna chiar si etajul din 10. In orice caz, extremele sunt usor evitate. Pretul din acest punct de vedere ar putea fi schimbat cu aproximativ 3 procente. De asemenea, cat de liniste este in zona, cat de mult se aude traficul si forfota din jur se adauga la lista de preferinte. 

Ce cauta proprietarii? Sa aiba o casa spatioasa, insa si luminoasa. Sa detina parcare, mai ales in contextul actual cand locurile sunt atat de putine pentru numarul mare de automobile. Alte dotari si avantaje se refera la confortul termic, de asemenea intr-un context in care asigurarea agentului termic de la stat nu mai prezinta o siguranta si mai ales o nota de confort. 

Daca pana in acest moment se bifeaza toate aceste cerinte, pretul unui apartament poate varia cu pana la 50% fata de altele. Conform expertilor imobiliari de la Compari Imobiliare preturile locuintelor, raportate la zone, cresc odata cu factori diversi. Intr-un top al acestora se includ de asemenea:
⦁ Inaltimea blocului;

⦁ Existenta unui balcon sau lipsa acestuia;

⦁ Zona;

⦁ Arhitectura, tipul de apartament;

⦁ Cat de noua este cladirea, cat de recent este renovat apartamentul. 

Factori ce primeaza

Aparte de fluctuatiile de pret ce depind de anumite circumstante, poate chiar si de perioada aleasa pentru vanzare respectiv cumparare, zona orasului este definitorie. Cele mai apreciate locuinte sunt cele din centrul orasului sau cat mai aproape de acesta. Mai apoi tine de regula confortului, impusa de nevoia de spatiu si lumina naturala, de zona extinsa care sa ofere o stare de bine. Daca la mijloc sunt familii ce au si copii, atunci accentul cade pe zone de interes in apropiere, nevoia de balcon/terasa si zone de depozitare extinse. 

Conform celor de la Compari Imobiliare, pana la decizia de a achizitiona un apartament, de orice fel ar fi acesta, este recomandata analiza pe piata de profil, in cele mai multe detalii. Cu cat sunt mai multe zone vizitate, cu atat mai bine. 

Pentru cei interesati, portalul lor, compariimobiliare.ro, detine sute de mii de anunturi pentru locuinte si terenuri din toata tara. 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.