Recenzie: „Pisicile Războinice 6: Vremuri intunecate” – Erin Hunter

Nume: Pisicile Războinice – Vol VI – Vremuri intunecate

Autor: Erin Hunter

Editura: All

Colectia: Galaxia Copiilor

Categorie:Cărți pentru copii și adolescenți

Seria: Pisicile Războinice

Alte Volume: Vol I, Vol II, Vol III, Vol IV, Vol V,

 

 

 

Bine v-am regasit, dragi cititori. Azi am revenit in forta cu recenzia celui de al VI-lea volum din seria „Pisicile Razboinice” scris de Erin Hunter. Cei care ma cunosc stiu deja ca am citit aceasta carte direct de la biblioteca din oras pentru ca nu mai aveam rabdare sa o astept.

Pentru cei care ajung pentru prima oara pe blogul meu trebuie sa fac o scurta introducere. Volumele ne prezinta viata a patru clanuri de pisici care traiesc in inima padurii si respecta Codul Razboinicilor, niste legi nescrise. Printre aceste pisici ajunge intr-o zi si Roscovanul, o pisica de casa, care simte ca locul sau nu este intre Doua Picioare. Cu ajutorul lui Stea Albastra si al curajului sau Roscovanul devine parte din Clanul Tunetului. Pe rand el primeste numele de :

  • Laba de Foc ~ atunci cand este ucenic.
  • Inima de Foc ~ atunci cand devine razboinic al Clanului Tunetului.
  • Stea de Foc ~ la inceputul acestui volum atunci cand membrii Clanului Tunetului decid ca el este cel mai potrivit pentru a lua locul lui Stea Albastra.

Volumul acesta a fost mult mai captivant pentru mine fata de restul din doua motive. In primul rand pentru ca a prezentat pentru prima oara modalitatea prin care o pisica reuseste sa isi ia cele 9 vieti de la Clanul Stelelor si astfel sa devina liderul unui clan. Mai apoi m-a captivat pentru ca a prezentat ce se intampla atunci cand, din nefericire, conducatorul unui clan, isi pierde una dintre vieti. Ambele experiente m-au captivat si va invit si pe voi sa le decoperiti citind acest volum.

Stea de Foc trebuie sa se lupte acum cu o previziune nefasta. Ceremonia sa de primire a celor 9 vieti este intrerupta de prezenta acestei previziuni. Stea Albastra ii spune „Cele patru clanuri vor deveni doua. Tigrul si Leul se vor avanta in lupta, iar in padure va domnii sangele”.

La urmatoarea adunare Stea de Tigru face un anunt care ii va confirma lui Inima de Foc ca premonitia este adevarata. Clanul Raului si Clanul Umbrelor s-au unit sub numele de Clanul Tigrului si vor sa se uneasca si cu celelalte doua clanuri. Acum ca se stie cine este Tigrul din profetie Inima de Foc nu poate sa se intrebe decat cine va fi Leul. Din pacate inainte ca Inima De Foc sa demaste tradarile lui Stea de Tigru adunarea este oprita de o puternica furtuna.

Acum Clanul Tunetului si Clanul Vantului trebuie sa ia o decizie se vor alatura Clanului Tigrului sau vor lupta? Asta nu este tot in padure apare un nou clan, Clanul Sangelui, clan ce nu respecta Codul Razboinicilor, dar al carui conducator reuseste cu o singura lovitura sa curme toate cele 9 vieti ale unui conducator.

Daca sunteti curiosi ce va face Inima de Foc si cum va trece el peste toate incercarile va invit sa cititi acest volum si sa imi lasati parerea despre el.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.