Cauciucuri bune si alte cinci idei utile pentru drumuri lungi

Indiferent ca e iarna sau vara, cand pleci la drum lung cu masina proprie, ai nevoie de anvelope pentru turisme pe care sa te poti baza. O anvelopa buna este cea care ofera aderenta, consum mic si este longeviva. Abundenta de marci si modele de anvelope auto disponibile, poate crea confuzie unui client sofer incepator, dar si celor mai experimentati dintre conducatori.

In noua oferta anvelope iarna 2017 , oricine poate gasi cu usurinta modelul preferat sau o alternativa la fostele anvelope. Ca de exemplu, anvelopele all season. Din aceasta categorie, vi le recomandam pe cele fabricate de Michelin – proiectantul anvelopei de vara omologate si pentru vremea rece, pe cele realizate de Goodyear sau Bridgestone. Daca nu mai sunteti multumit de performantele cauciucurilor pentru ca acestea dau semne de uzura sau nu sunt corespunzatoare anotimpului, este cazul sa va orientati catre o solutie eficienta si preferabil care sa se bucure de un raport echilibrat pret-calitate.

Pentru a va informa corect asupra caracteristicilor unei anvelope, puteti consulta etichetele europene aplicate care sunt usor de descifrat: marcajul MS se refera la proprietatea de a rula inclusive pe suprafetele carosabile pline de zapada si gheata, indicele de viteza si de greutate s.a.m.d. De asemenea, este o regula imperativa sa va axati dupa instructiunile furnizate de constructor, pentru a alege dimensiunea corecta (o minima abatere de la dimensiunea standard este permisa in anumite circumstante, de obicei aceasta varianta fiind practica de soferii care conduc masini pentru curse etc.).

Restul “ingredientelor” pentru o calatorie lunga lina si placuta, confortabila pe timp de iarna ar fi urmatoarele: luati doar ce este necesar, pentru a nu supra-incarca vehiculul; asigurati-va ca aveti la indemana lopata, spray de sters geamurile si alte accesorii pentru a intampina capriciile vremii; verificati nivelul uleiului, starea placutelor frana si altor elemente asemanatoare; echipati-va cu lanturi in cazul in care traversati portiuni de drum montane dificile si inzapezite; nu uitati de roata de schimb ; puneti la punct sistemul de incalzire si fiti atenti la consumul de benzina, pentru a nu risca sa ramaneti, mai ales pe timp de noapte,  impotmoliti in camp.

 

 

 

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.