Tehnologii care asigura un mediu interior racoros

Daca in viitor, oamenii de stiinta si inginerii aduc promisiunea de a crea roboti personalizati care sa schimbe modul in care economisim costurile de energie si in acelasi timp ne ajuta sa mentinem un grad de confort sporit in locuinta, in prezent ne putem orienta catre sisteme de climatizare avansate pentru a ne bucura de un mediu racoros pe timpul verii.

Conform Administratiei Americane de Energie (U.S. Energy Information Administration), racirea locuintelor este corelata cu un consum estimat de 1.28 cvadrilioane de BTU, adica echivalentul electricitatii consumate in aproximativ 39 de locuinte.

In ceea ce priveste cladirile rezidentiale, racirea reprezinta 9% din consumul total de energie al casei. Unitatile clasice de aer conditionat folosesc refrigeranti fluor-carbon pentru traseul frigorific. Pierderile de agent frigorific pot determina scaderea eficientei unui sistem AC si de asemenea, pot determina un impact negative asupra mediului inconjurator. Totusi, o buna mentenanta a aparatului de aer conditionat instalat poate asigura o functionare in parametric normali, marind eficienta echipamentelor HVAC pe intreaga lor durata de viata.  

O tehnologie performanta implementata noilor game de aparate de aer conditionat este Inverter. Aceasta se deosebeste de operarea bazata pe principiul on/off (pornire-oprire) din mai multe puncte de vedere. Multiplele beneficii oferite de dotarea echipamentelor ac cu noua tehnologie Inverter consta in: reducerea consumului energetic atat in regim de racire, cat si pentru incalzire, o mai lunga durata de viata a sistemului ac, precum si mai mult confort.

Asadar, fie ca optati pentru un aparat de aer conditionat monosplit sau pentru un sistem ac multisplit in toata regula, format din unitate externa la care puteti racorda doua sau mai multe unitati interne de tip split Hokkaido HKEU 268 X 9000 BTU , duct, consola sau caseta de tavan, este important sa alegeti echipamente de climatizare bazate pe tehnologia Inverter.

La fel ca aparatele de aer conditionat, si aparatele de purificare a aerului sau de dezumidificare sunt acum prevazute cu Inverter. Optand pentru unitati incadrate in clasa A+ sau A++, daca va permite bugetul, veti realiza semnificative economii la energia electrica, obtinand in acelasi timp o inalta functionalitate. In general, masurile de mentenanta solicitate pentru operarea optima si pentru o durata mai lunga de viata sunt minime. In cazul ac-urilor moderne, cu Inverter, care dispun de filtre performante de ultima generatie (Hepa, carbon activ, anioni, hmop etc.), poate fi necesar sa recurgeti la schimbarea acestora urmand instructiunile oferite de producator si care pot fi gasite in manualul de utilizare a aparatului.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.