Tot ce ar trebui sa stie un proprietar de service despre elevatoare

 

Cand sunt incluse in service elevatoare este foarte important ca persoana responsabila sa ia in calcul toate metodele de prevenire a accidentelor si sa ofere operatorilor maximul posibil de siguranta. Un elevator doua coloane  se poate dovedi o arma letala atunci cand nu este folosit corect si nimeni nu isi doreste accidente grave in service.

Sistemul de blocare

Sistemul de blocare a bratelor este cea mai importanta parte componenta a unui elevator.  Acesta elimina riscul ca bratele sa se miste in timp ce masina nu se mai afla pe podea si elimina si riscul inevitabil altfel, ca masina sa cada de pe elevator in timp ce se afla la distanta de podea. Riscul ca masina sa cada de pe lift creste in momentul in care cauciucul de pe brate nu mai corespunde standardelor sau cand lipseste complet. Exista mai multe accidente unele chiar mortale cand din cauza lipsei de cauciuc aderent de pe brate masinile au cazut de pe rampe.

Standardele de fabricatie

Lifturile cu 2 coloane la fel ca oricare alte lifturi ar trebui sa fie realizate in conformitate cu standardele existente pentru lifturi si sa intruneasca toate reglementarile specifice. Daca nu exista certitudinea ca s-au respectat normele se recomanda alegerea unui alt elevator de la o alta firma chiar daca pretul poate fi uneori mai mare. Bratele si alte angrenaje ar trebui sa fie proiectate astfel incat sa evite diversele miscari in momentul in care liftul functioneaza. De asemenea nicio parte componenta a liftului nu ar trebui sa cada de pe acesta atat in momentul functionarii cat si cand liftul sta.

Ar trebui ca sistemul de blocare a bratelor sa functioneze in momentul in care liftul se afla ridicat la 100 mm fata de sol. Este posibil ca tehnicienii care utilizeaza liftul sa considere ca la aveasta distanta liftul nu poate cauza accidente ins ase recomanda sa se respecte normele de folosire si sa fie blocate bratele. De asemenea trebuie verificat periodic sistemul de blocare pentru ca acesta sa functioneze in mod corespunzator. Acest lucru se va face actionand liftul si blocand bratele cand liftul este gol si incercand miscarea bratelor manual.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.