Afla cateva dintre secretele aplicarii de make up si ce rol au pensulele

Pensulele pentru machiaj sunt fara doar si poate acele ustensile fara de care aplicarea de fard nu este la fel. Nu numai ca iti usureaza munca, insa te va si ajuta sa aplici diverse tehnici si sa creezi stiluri impresionante. Astazi detaliem cateva dintre tipurile de pensule, ce rol au si cum contribuie acestea la misiunea de beauty pe care ti-o asumi.

Afla secretele manuirii corecte a unei pensule machiaj, in randule ce urmeaza.

Pensula oblica

Aceasta te va ajuta sa aplici fardul pe obraz. Trebuie sa stii ca a contura pometii nu este o misiune usoara, ci chiar una plina de provorcari. Modul in care faci asta va aduce si un efect dorit, acela de contur optim sau poate chiar sa iti strice munca.

O pensula oblica este de dorit pentru ca aceasta creeaza unghiul perfect pentru ca fardul sa se aplice in stil ascendent, fie oblic, fie drept. Echilibrezi liniile fetei, aplici cu precizie si te bucuri de un retus de final ce contribuie si el la un makeup impecabil in final.

Pensula pentru pudra

Densa, mare si practica, aceasta este de dorit sa prezinte rezistenta la uzura. O vei folosi pentru a indeparta usor urmele de fard de sub ochi sau ce s-a raspandit mai departe de zona in care ai dorit sa aplici fardul. De asemenea, vei aplica cu ea pudra, fie cea de fixare a machiajului, fie cea autobronzanta.

Se aplica prin miscari circulare.

Pensula pentru ochi

Una dintre cele mai populare tipuri de pensule se refera la cea care te ajuta sa aplici fardul in zona ochilor. Are o forma usor alungita spre varf, ceea ce face ca fardul sa se distribuie corect, fie el simplu sau un variante combinate. Atentie insa si la dimensiuni; daca ai ochii mai mici, este de preferat sa alegi pentru o perie in consecinta, pentru a putea aplica fardul si in colturile interne.

Pensula pentru sprancene

In ultimii ani a inceput sa se puna tot mai mult accent pe conturul sprancenelor, ce nu mai sunt atat de dorit sa fie naturale. O astfel de pensula are un unghi perfect pentru a lucra gratios si o poti folosi cu succes si pentru a aplica tus.

Pensula pentru buze

Nu in cele din urma, pentru a realiza un makeup complet, trebuie sa te preocupe si partea de buze. Simpla aplicare de ruj nu iti poate asigura un look impecabil, intrucat linia de contur a buzelor trebuie sa fie bine definita.

Cu un varf alungit, o astfel de pensula o poti folosi cu miscari scurte pentru a aplica ruj, sau prin tapotare cand doresti sa aplici corector.

 

Astfel de pensule sunt necesare intr-o trusa de minime ustensile in a realiza un makeup complet, de zi sau de seara. Din fericire sunt seturi ce le poti gasi, cum sunt cele de la pandera.ro. Contin toate cele necesare si au un pret mai bun decat daca ai cumpara fiecare pensula in parte. In functie si de priceperea pe care o ai, vei alege si setul de pensule ce corespunde cu nevoile tale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.