Recenzie: Anastasia – Colin Falconer

 

 

 

Nume: Anastasia

Autor: Colin Falconer

Editura: DEXON

Categorie: Romane de dragoste, Carti romantice

La vânzare pe: Librăria Online Libris

 

 

 

 

 

Bine v-am regăsit dragi cititori! Astăzi vreau să discutăm despre cartea pe care am primit-o de la Librăria Online Libris, numele ei este „Anastasia” și este scrisă de Colin Falconer. Trebuie să vă mărturisesc că atunci când am comandat-o mă așteptam să fie un fel de carte istorică, dar cu toate acestea am fost surprinsă să descopăr o poveste de dragoste. Știți acel moment din viața noastră în care ne dorim să întâlnim cu o prințesă sau un prinț și să ne îndrăgostim? Ei bine „Anastasia” duce această poveste de dragoste mult mai departe, aduce în atenție trădarea și suspansul, durerea și fericirea.

Anastasia” este o carte foarte palpitantă structurată în patru părți. Prima dintre ele ne povestește viața prințesei Anastasia în perioada în care a fost închisă alături de tatăl ei, țarul Nicolae, mama ei, țarina Alexandra, surorile ei, Ducesa Olga, Ducesa Tatiana și Ducesa Maria, și fratele său, țareviciul Alexei,  în „Casa cu destinație specială”.

Pe lângă faptul că ne sunt expuse condițiile în care au fost nevoiți să trăiască, ne este conturat și un portret al Ducesei Anastasia. Tânăra nu era deloc ca surorile ei, nu excela nici în frumusețe nici în inteligență, dar reușea mereu să iese în evidență ca o „copilă rea”. Prima parte se termină cu uciderea familiei. Ceea ce ar fi trebuit să dureze doar două minute s-a transformat într-o ploaie de focuri de aproape o jumătate de oră. Membrii familiei Romanov fuseseră protejați de „medicamentele” pe care le ascunseseră în haine. „Medicamente” este termenul pe care țarul și familia sa îl foloseau pentru bijuterii. Ce se întâmplă însă când Beborodev își dă seama că una din Ducese nu a murit?

Următoarele 3 părți se axează pe viața Anastasiei Romanov, o tânără pe care ziaristul Michael Sheridan o salvează când aceasta încearcă să se sinucidă. Fata pe lângă faptul că poartă numele Ducesei, despre care se credea că a scăpat măcelului, îi și seamănă foarte bine.

 

FRAGMENT:

ANASTASIA

Nu sunt nici acum sigura cand am ajuns la concluzia ca viata nu merita traita. Era epuizant chiar si sa ramai in viata; faci asta si faci aia ca sa mananci, sa bei si sa ai unde sa dormi, dar a doua zi trebuie sa o iei iar de la capat. Intr-o zi, am hotarat pur si simplu ca ar fi mai usor sa n-o mai fac. 

Unii oameni mi-au spus ca ma simt asa pentru ca nu am amintiri care sa ma sustina, ca as fi avut de ce sa ma agat daca as fi avut un trecut. Poate ca aveau dreptate. Nu aveam decat amintiri urate, amintiri despre toti chinezii si englezii grasi care tratau o fata ca pe o bucata de hartie igienica, folosind-o si apoi aruncand-o la gunoi. 
In noaptea aceea ma simteam atat de obosita, atat de goala pe dinauntru, atat de murdara! Aveam toti acei bani in mana si nu aveam unde sa ma duc in alta parte decat inapoi la club. Asa ca m-am urcat pe pod si am aruncat banii, i-am privit zburand prin aer ca fulgii de zapada si cazand in raul intunecat. Au plutit la suprafata, invartiti si luati de curent, pana cand au disparut in intuneric. 
Si mi-am zis: „Iata cum se duce toata treaba murdara. Iata cum se duce pacatul meu.”
M-am ridicat pe varfuri, mi-am intins bratele si am privit cerul negru. I-am zis lui Dumnezeu: „Prinde-ma!” Apoi a urmat un arc lent, care m-a purtat spre apa cu o gratie perfecta, si, doar pentru o clipa imponderabila si minunata, am crezut ca pot zbura. 

Oare este această femeie pe care a întâlnit-o cu ceva timp în urmă într-un club de noapte să fie prințesa mult pierdută? Michael reușește să se îndrăgostească de fată și chiar dacă încearcă să stea departe de ea lucrurile nu sunt chiar așa de ușoare. Ce se va întâmpla oare atunci când ea îl întâlnește pe Felix? Va renunța ea la iubire doar pentru a fi recunoscută ca și moștenitoarea familiei Romanov?

Anastasia” este o carte care te ține cu sufletul la gură, care îmbină istoria cu romantismul creând o adevărată capodoperă. Este genul de carte pe care o poți citi pe nerăsuflate la gura sobei iarna. Finalul este unul puțin neașteptat, dacă ne gândim la firul acțiunii.

Dacă vreți să aflați mai multe despre povestea de dragoste dintre Anastasia Romanov și Michael vă invit să citiți cartea „Anastasia”. Așa cum v-am zis și mai sus ea poate fi achiziționată de la Librăria Online Libris, această carte se găsește pe site la un preț cu puțin peste 10Ron, tocmai de aceea cred că merită investiția. Tot la ei puteți găsi mai multe cărți semnate Colin Falconer, dar și cărți de actualitate. Toate acestea vă sunt puse la dispoziție la un preț foarte bun.

Voi ce părere aveți despre această carte?

 

 

14 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.