Companiile Fintech aduc sistemul de creditare al viitorului în prezent!

Descriere: Creditarea viitorului va fi universală, deschisă tuturor clienților din lumea întreagă. Companiile Fintech transformă viitorul în prezent, astfel încât clienții să se bucure de o mulțime de avantaje la nivel financiar.

Companiile nebancare construiesc băncile viitorului pe baza tehnologiei furnizate de companiile Fintech, oferindu-le celor interesați noi posibilități de a obține bani împrumut. Transferul rapid de bani la nivel mondial a permis punerea în mișcare a unui nou tip de credit – creditul nebancar internațional. De ce n-ar fi aceasta o nouă modalitate pentru companiile nebancare de a câștiga din dobânzile aplicate clienților internaționali? Mai ales că milenialii fac parte dintr-o generație care se adaptează perfect schimbărilor și chiar le încurajează. Oare cum va arăta creditarea (bancară și nebancară) în viitor?

Societățile Fintech au dat startul revoluției financiare!

Conform datelor statistice financiare, în urma identificării unor soluții inteligente de transfer online al banilor la nivel internațional, costurile legate de plățile efectuate la nivel inter-statal au scăzut, ceea ce a generat un nivel record al economiilor realizate de către clienți, cifrat la peste 60 miliarde de dolari (în perioada 2012-2017). Există peste 300 de căi de trimitere/recepționare a banilor la nivel mondial, în peste 80% dintre aceste coridoare, costurile fiind de 10% și chiar mai puțin. Zona Asiei de Sud se remarcă prin cel mai scăzut nivel al costurilor efectuate la plățile online (5,43%), în timp ce zona Africii se evidențiază cu cel mai ridicat nivel al costurilor (de peste 9,53%). Expedierea banilor online presupune cel mai scăzut nivel al costurilor (5,57%) în comparație cu expedierea de bani în numerar (costurile sunt de 6,54%).

Raportat la aceste elemente, este cât se poate de clar că, în condițiile realizării unor bănci 100% online, clienții internaționali se vor putea bucura de costuri mult mai diminuate în ceea ce privește transferul banilor, aceștia primindu-i direct în contul bancar sau într-un cont de tip portofel electronic. Transparența este unul dintre avantajele oferite de către creditarea nebancară (în care toate costurile sunt la vedere, atât în ceea ce privește valoarea dobânzii anuale, a dobânzii anuale efective (DAE), cât și a comisioanelor aplicate în cazul obținerii unui credit nebancar). O bancă online va gestiona conturile tuturor clienților internaționali, le va monitoriza tranzacțiile și va genera rambursarea sumelor în rate, în mod automat, în cazul în care clientul autorizează astfel de operațiuni.

Cardurile de debit și de credit vor fi generate online, iar aplicațiile mobile create de companiile Fintech care permit deținerea într-o aplicație electronic securizată a tuturor acestor carduri vor permite plățile utilizând direct sigiliul electronic și semnătură electronică a beneficiarului. Creditarea va avea numai de câștigat, dat fiind faptul că unui client îi vor fi oferite posibilități multiple de a accesa cel mai bun credit pentru buzunarul său. De exemplu, în România, acționează în momentul actual diverse entități financiare care acordă împrumuturi bancare în diverse state ale lumii. În momentul de față, obținerea creditului nebancar este limitată la țara de rezidență, ceea ce face că numărul accesărilor să nu fie atât de ridicat pe cât și-ar dori clienții, dar și companiile IFN.

Ce se întâmplă cu un rezident care muncește într-un alt stat? Acesta nu poate accesa un credit nebacar în țară în care lucrează fiindcă nu se încadrează în criteriile de venit solicitate în respectivul stat și poate că nici nu beneficiază de forme legale pentru suma primită, dar nici nu poate accesa un credit din țara de rezidență, fiindcă nu mai îndeplinește condițiile legate de rezidență. În momentul în care o astfel de entitate financiară ar reuni în cadrul programelor sale online datele acestor clienți, șansele ca aceștia să poată obțină un împrumut din alt stat ar crește. Desigur, o astfel de bancă care să le ofere clienților posibilitatea de a-și alege statul din care să obține împrumutul poate părea o utopie, dar nu așa se spunea până acum câțiva ani și despre obținerea unui împrumut online?

Cu siguranță că societățile Fintech vor identifica acele soluții care să permită aceste tipuri de împrumuturi nebancare internaționale. Poate că deja au făcut-o până acum, mai ales că peste 4000 de astfel de companii acționează în întreaga lume. Avantajele de care se vor bucura clienții vor fi și-n folosul companiilor nebancare, dar și al celor bancare, care se vor putea adapta, în sfârșit normelor moderne. Fiindcă, nu-i așa, concurența este elementul care motivează pe toți cei implicați în sectorul financiar!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.