Beauty: Cum sa iti pregatesti pielea si parul pentru o vara de senzatie

 

Daca iarna porti haine care iti acopera pielea, vara nu este cazul. Ca poti avea o piele perfecta vara care urmeaza, trebuie sa incepi sa te pregatesti din timp. Dupa sezonul rece, parul si pielea au foarte mult de suferit din cauza temperaturilor foarte scazute, a precipitatiilor si a vantului. Pentru a se reface, au nevoie de atentie si rabdare. Dar cu aceste trucuri, iti va fi mai usor sa ajuti la repararea si mentinerea acestora sanatoase pe tot parcursul anului!

 

 

Uite ce trebuie sa stii ca sa ai o piele si un par de invidiat!

  • Apa si alimentatia fac minuni

Atat pentru piele, cat si pentru par, consumul de apa face minuni! La fel si alimentatia. Pentru o piele curata, trebuie sa ai grija sa nu consumi grasimi si zahar in exces, pentru ca acestea pot aparea la suprafata sub forma acneei. Daca vei manca fructe si legume, care au un continut ridicat atat de vitamine, cat si fibre, starea de bine se va transmite in tot corpul. Apa hidrateaza, iar acest lucru mentine elasticitatea pielii, iar parului ii va reveni, in scurt timp, stralucirea.

  • Foloseste produse cosmetice cu ingrediente naturale

Pentru baie si dus, nu folosi produse care contin substante pe care nu le cunosti. De asemenea, incearca sa renunti la cele cu un parfum foarte puternic. Pe langa sampon, ofera-i parului tau si un balsam, pentru repararea firelor. Daca nu ai gasit, inca, unul care sa ti se potriveasca, incearca balsamul pentru par matasos de la Bottega, facut din ingrediente naturale. Ai posibilitatea de a alege dintr-o gama variata, si, in mod sigur, vei gasi ceva pe gustul tau, mai ales ca aceste produse ajuta la descurcarea parului si, astfel, se reduce numarul firelor rupte.  Pentru gelurile de dus, exista aceleasi recomandari: daca contine ingrediente naturale, cu atat mai bine. De asemenea, este bine sa folosesti, dupa baie, lotiuni hidratante care hranesc si repara pielea.

  • Ofera o atentie speciala inainte si dupa epilare

Epilarea, mai ales cea cu ceara sau cu ajutorul epilatorului, reprezinta o agresiunea pentru piele. Exista, totusi, unele lucruri pe care le poti face inainte si dupa epilare pentru a nu avea probleme, precum fire rupte sau fire crescute sub piele. In primul rand, curata zona foarte bine si foloseste un scrub. Daca nu ai unul, intra pe bottegaverde.ro/scruburi-corp si alege-ti aroma preferata, fara sa iti faci griji, deoarece toate sunt facute din ingrediente naturale. Scrub-ul indeparteaza pielea moarta, si, in felul asta, iti asigura o epilare eficienta, fara surprize. Calmeaza, apoi, pielea cu cateva cuburi de gheata, care in acelasi timp, ajuta la inchiderea porilor. Dupa acest pas, foloseste pudra de talc (mai ales in cazul epilarii cu ceara), care nu permite pielii sa transpire, ci o mentine uscata. Asteapta inainte sa iti faci baie cel putin doua ore si nu folosi produse parfumate, care irita pielea. Apoi, poti aplica o lotiune de corp sau un ulei, in functie de preferinte.

  • Evita apa foarte fierbinte

Aceasta reprezinta un dusman, atat pentru par, cat si pentru piele. Prin folosirea apei excesiv de calda, uleiurile naturale ale parului si ale pielii sunt indepartate si asta duce la uscarea lor. In mod natural, ele sunt acoperite de uleiurile naturale secretate de corp, care le protejeaza. In schimb, poti folosi apa calduta, iar atunci cand te speli pe cap, sa masezi usor scalpul. Incearca sa nu iti tii tot timpul parul prins, si, in niciun caz, foarte strans. Acest lucru agreseaza firele de par, pielea scalpului si nu iti aduce nimic bun.

Tine cont de aceste lucruri pentru a avea o piele, un scalp si un par sanatos pe parcursul sezonului cald, dar si in restul timpului. Nu uita ca alimentatia conteaza foarte mult, iar hidratarea este cheia spre o viata sanatoasa, la interior si la exterior!

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.