Aventurile încep cu Christian Tour!

„Lumea este o carte și cei care nu călătoresc citesc doar o pagină.” St. Augustine

Imagini pentru calatorie
sursa: ihaveamap.com

Călătoriile sunt cea mai frumoasă parte din viața noastră. Cu fiecare țară văzută, cu fiecare locație vizitată, reușim să ne redescoperim pe noi, să fim mai buni. Astăzi mi-aș dori ca în cinci ore să reușesc planificarea unei călătorii fascinante în mai multe zone ale acestei minunate planete. Pe lista noastră se vor afla 3 circuite Christian Tour: Japonia, Umbria și Iordania,  mai pe scurt cea mai frumoasă și uimitoare excursie pe care o putem organiza.

JAPONIA – ȚARA SOARELUI RĂSARE

Potrivit legendei Japonia a ”fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici.”(Wikipedia). Tocmai de aceea îmi doresc foarte mult să o descopăr. Peisajele sunt magnifice mai ales în perioada în care cireșii sunt înfloriți. Japonia ne mai încântă și prin superbele gheișe, fine cunoscătoare a artelor tradiționale japoneze, a ceremoniei servirii ceaiului, a dansului și muzicii.

Pe primul loc, în cadrul locațiilor pe care vreau să le vizitez în această uluitoare țară se numără Parcul Nara-koen. Vorbim despre un parc în care trăiesc căprioare foarte prietenoase. Tot ce ai de făcut este să te apropii de ele și să uiți teama nativă față de animalele sălbatice. Dacă vrei să le faci pe plac atunci obligatoriu trebuie să ai la tine „shika sembei”, mai exact niște biscuiți speciali pentru căprioare ce pot fi cumpărați de la intrarea în parc.

Imagine similară
sursa: allabout-japan.com

Altarul Kasuga este al doilea loc pe care vreau să îl vizitez în Japonia. Nimic nu este mai frumos în Japonia, decât să contemplezi templele lor după ce soarele a apus. Altarul Kasuga este renumit pentru frumoasele lampioane care luminează întreaga regiune. Dacă ajungi să vizitezi Japonia în lunile februarie sau august te vei putea bucura și de Festivalului Luminilor. În aceste două luni din an sute de felinare vor lumina întreaga zonă, creând un peisaj de poveste.

Imagini pentru Altarul Kasuga
sursa: pinterest.com

Dacă tot am ajuns în Japonia nu putem uita nici de nevoile trupului nostru, așa că trebuie să încercăm Nihonshou. Mai exact vorbim despre un vin din orez, care este nelipsit de pe mesele japonezilor. Am citit foarte multe despre acest vin și chiar sunt curioasă să îl gust.

sake_13191885
sursa: dreamstime.com

Cum sunt o mare iubitoare de dulciuri am adăugat pe lista mea „de degustat” și Mochi. Vorbim de niște prăjituri din orez cu cele mai diverse umpluturi. Știu că poate părea ciudat faptul că sunt făcute din orez, dar eu cred că sunt doar niște prăjituri mai speciale.

Mochi
sursa: pinterest.co.uk

IORDANIA – TĂRÂMUL FĂGĂDUINȚEI

Atunci când vorbim despre Iordania, astăzi o țară musulmană, trebuie să ne reamintim că este un teritoriu des pomenit Biblie. Lăsând la o parte religia, trebuie să recunoaștem că Iordania ne oferă cele mai frumoase și mai spectaculoase peisaje. În plus este locul în care putem experimenta o plimbare inedită „călărind” un animal foarte rezistent cum este cămila. Să vă mai zic că avem ocazia de a petrece o seară alături de beduini? Mai pe scurt Iordania Experience este fix ce avem nevoie pentru a uita grijile zilnice și nelipsita tehnologie.

Sursa: Dan Coscai

Este aproape imposibil să ajungi în această țară și să nu îți dorești a vizita Petra sau Rekeem, cum apare în majoritatea manuscriselor străvechi. Vorbim despre un oraș realizat în piatră, cu o largă încărcătură istorică, dar și religioasă. Atracțiile turistice din acest oraș sunt numeroase, deci trebuie să ne încărcăm cu mult timp liber.

Sursa: Dan Coscai

De asemenea trebuie  să vizităm și Al-Maghtas sau mai bine spus locul în care se presupune că ar fi fost botezat Iisus. Chiar dacă nu sunt o persoană religioasă, nu aș putea pleca din Iordania fără a face o vizită acolo. Peisajul este unul superb, care te îmbie la meditație.

Sursa: Dan Coscai

După atâtea drumuri obligatoriu trebuie să mai și mâncăm. Dintre numeroasele preparate ce ar trebui savurate aici eu aș propune să încercăm Mansaf. Mansaf-ul este un preparat tradițional care constă în carne de miel asezonată cu diverse mirodenii și apoi gătită în iaurt. Acest fel de mâncare se servește alături de orez. Cel de al doilea preparat pe care îmi doresc să îl încercăm este o budincă cu apă de trandafir, ce poartă numele de Mohallabiya.

Mansaf Sursa: middleeastmonitor.com
Imagini pentru muhallabia
muhallabia sursa: recipesaresimple.com

UMBRIA 

Italia ne deschide larg porțile și ne îmbie să descoperim chiar în inima ei Farmecul Umbriei. Întreaga regiune ne cucerește prin diversitatea peisajelor oferite de zona deluroasă, dar  și prin simplitate. Trebuie să vă recunosc că până acum câteva zile nici nu știam că există o astfel de zonă în Italia. Acum însă nu pot decât să mă gândesc cum va fi să o pot admira cu propria privire.

Prima atracție turistică de pe lista mea este Fontana Maggiore. Vorbim despre o adevărată capodoperă medievală. Nu vorbim despre o simplă fântână, ci despre una care ne reliefează: sfinții, evenimente din Geneză, profeții, zodiacul, dar și multe alte evenimente din perioada romanilor. Mai exact cu o simplă privire vom putea descoperi mult mai mult din istoria orașului.

Imagini pentru Fontana Maggiore
sursa: wikimedia.org

Nu aș putea părăsi Umbria fără a vizita Spoleto, unul din cele mai frumoase orașe fortificate ale Italiei. Pentru ca aventura să aibă un farmec și mai aparte m-aș asigura că vizitez acest oraș în lunile iunie și iulie. Ce se întâmplă în această perioadă? Ei bine are loc Festival dei due mondi sau Festivalul celor doua lumi, un festival ce îmbină muzica, arta și divertismentul.

sursa: complexmania.com

Înainte de a pleca din Umbria trebuie să testăm delicioasele Becio Perugina. Vorbim despre praline învelite în ciocolată neagră, cu umplutură de miez de nucă și alune crocante. Aceste praline sunt cea mai bună metodă pentru a transmite cuiva cât de mult îl iubești. Fiecare pralină aduce după sine un frumos mesaj, ce poate fi descoperit pe răvașul din interior.

Imagini pentru Baci Perugina
sursa: misya.info

Acum că am stabilit ce să vizităm și ce să mâncăm, trebuie să ne completăm și bagajul. Primul lucru pe care eu îl adaug este pașaportul, obligatoriu pașaport electronic simplu emis pe 5 ani (Pașapoartele temporare nu sunt acceptate la intrarea în Iordania, pentru obținerea vizei! ).  Eu în general nu adaug foarte multe haine în bagaj, deoarece îmi place shoppingul ce îmi asigură multe amintiri plăcute din țările pe care le vizitez. Cu toate acestea nu plec în călătorii fără:  cremă de soare, pălărie de soare, o eșarfă, o umbrelă, laptop, camera foto, încărcătoare pentru toate produsele electronice.

Voi cum v-ați pregăti în doar 5 ore pentru excursia vieții voastre?

Acest articol a fost scris pentru prima probă din competiția Spring SuperBlog2018!
12 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.