Recenzie: „Rătăcire” – Lauren Kate

Nume: Rătăcire

Autor: Lauren Kate

Editura: Litera

Categorie: Literatura Universala

La vânzare pe: Librăria Online Libris

Seria: Ingeri Cazuti

Alte Volume: Damnare, Pasiune, Extaz, Unforgiven

 

 

FRAGMENT:

Ceva nu era in regula. Luce se astepta s-o gaseasca pe fata intinsa pe jos si sangerand, dar aceasta nu se zvarcolea si nu plangea.
    Pentru ca nu mai era deloc acolo.
    Ea si sageata pe care Cam i-o infipsese in inima disparusera.
    Cam cerceta minutios parcarea, adunand sagetile pe care arcasa le trasese, ca si cand ar fi fost cea mai urgenta treaba pe care o avusese vreodata de facut. Luce se apleca acolo unde cazuse fata. Puse mana pe pietrisul ascutit, nedumerita si mai ingrozita decat fusese cu cateva secunde in urma. Nu exista nici cel mai mic indiciu ca zacuse cineva vreodata acolo.
    Cam se intoarse langa Luce cu trei sageti intr-o mana si cu arcul argintiu in cealalta. Instinctiv, Luce intinse mana sa le atinga. Nu mai vazuse ceva asemanator. Dintr-un motiv 
sau altul, era fascinata de ele. I se facu pielea de gaina. O cuprinse ameteala.
    Cam indeparta sagetile de Luce.
    – Nu, nu pune mana. Sunt mortale.
    Nu pareau mortale. De fapt, sagetile nici nu aveau varfuri. Erau niste simple baghete de argint, care se terminau cu un varf bont. Si totusi, una dintre ele o facuse pe fata sa dispara.
    Luce clipi de cateva ori.
    – Ce s-a intamplat, Cam? Abia mai putea sa vorbeasca. Cine era fata?
    – Era o proscrisa. Cam nu se uita la ea, ci privea fix sageata din mainile lui.
    – O ce?
    – Cel mai ingrozitor tip de inger. Au fost de partea Satanei in timpul revoltei, dar nu au ajuns in lumea de jos.

Bine ați revenit, dragi cititori. Așa cum v-am promis deja pe facebook am revenit cu recenzia celui de al 2-lea volum din seria Îngeri Căzuți. Numele lui este „Rătăcire” și de această dată l-am citit online. De ce am făcut asta? Pentru că nu am găsit nicăieri să îl cumpăr și chiar voiam să continui seria. Se merită să citiți cărțile online? Din punct de federe financiar, da. Din punct de vedere al ochilor nu prea, eu mi-am obosit foarte mult ochii încercând să îi țin mai multe ore în fața telefonului. Oricum decizia vă aparține.

Înainte de a începe recenzia propriu-zisă, haideți să facem un scurt rezumat al primului volum din serie. Lucinda este o tânără cu multe probleme, încă de la o vârstă fragedă a început să vadă „umbre”, lucru pe care părinții ei nu l-au înțeles. Punctul culminant a fost momentul în care iubitul ei a murit într-un cumplit accident, iar singurul martor a fost Luce. Fata a fost trimisă mai apoi la o școală de corecție, ce părea normală. Lucrurile nu sunt chiar așa simple pentru că acolo se află Daniel, un înger căzut. Luce și Daniel împărtășesc o iubire ce a dăinuit secole la rând, o iubire cu sfârșit tragic, pentru că fata moare de fiecare dată. Acum însă ceva s-a schimbat, Lucinda este încă în viață, chiar dacă ea și Daniel s-au sărutat. Acest lucru nu este unul tocmai bun pentru că se pare că aceasta este ultima viață a fetei, iar dacă v-a muri nu se va mai putea reîncarna.

Cel de al doilea volum ne prezintă pactul făcut de Daniel și Cam. (Cam este și el înger căzut, dar spre deosebire de Daniel, care a ales lumina, Cam se află de partea întunericului.) Pentru 18 zile va avea loc o alianță între demoni și îngeri, aceștia vor înceta să se mai bată între ei și se vor uni pentru a o proteja pe Luce. În prim-plan apar proscrișii, acei îngeri goniți și din rai și din iad.

Lucinda este adusă la Școala Shoreline, acest loc este complet diferit față de Sword & Cross, pare chiar o școală normală. În acest loc nefilimi, copii făcuți de îngeri cu persoane umane, învață să își controleze puterile, dar și numeroase informații despre istoria lor. În acest loc Luce trebuie să învețe mai multe despre ea și despre „umbre”. Profesorii lor sunt Francesca și Steven, prima este de partea binelui, cel de al doilea este un demon. Împreună formează un cuplu destul de ciudat.

Datorită lui Steven Luce v-a avea ocazia de a vedea cum se manevrează o „umbră” sau mai bine spus un mesager și astfel peripețiile ei încep. Nu v-a dura mult până să afle că poți intra în unul, chiar dacă acest lucru este foarte periculos.

Chiar dacă Daniel a  promis în timpul pactului că v-a sta departe de Luce acesta nu se poate abține și îi face câteva vizite. Nu toate se termină frumos, mai ales că în una din ele are ocazia de a o vedea pe fată cum îl sărută pe Miles, un coleg de al ei. Ce se v-a întâmpla mai departe? Se vor despărți cei doi? Pe cine va alege în final Lucinda? V-a reuși Daniel să își salveze iubita?

Aflați toate acestea citind cel de al doilea volum din Damnare, Rătăcire!

Fragment 2:
„ Proscrisul monstruos o legănă în braţele sale albe, ţepene. Se auzi bătaia unor aripi murdare. Un nor de praf se ridică de la pământ. în magazie, Luce îşi ţinea respiraţia. Auzi icnetul lui Daniel în timp ce proscrisul se înălţa şi pleca din curte. Ceilalţi rămaseră muţi de uimire. Cu excepţia lui Miles şi a lui Shelby.
Ce naiba a fost asta? întrebă Arriane. Chiar s-a …
Nu, strigă Daniel. Nu! Nu!
Pe Luce o durea sufletul să-l vadă cum îşi smulgea părul din cap, se învârtea neîncetat şi îşi flutura aripile.
Imediat, restul proscrişilor îşi desfăcură aripile maronii şi îşi luară zborul. Aripile lor erau aşa de subţiri, că trebuiau să dea frenetic din ele ca să se menţină în aer. Se apropiau de Phil, înconjurându-l pentru a forma un scut în jurul lui, ca s-o poată duce pe Luce unde credea că o ducea.
Dar Cam era mai rapid. Proscrişii erau la vreo şase metri în aer, când Luce auzi o ultimă săgeată slobozită din arc.
Săgeata lui Cam nu era pentru Phil. Ci pentru Luce.
Şi ţintise perfect. ”

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.