Recenzie: „Pasiune” – Lauren Kate

Nume: Rătăcire

Autor: Lauren Kate

Editura: Litera

Categorie: Literatura Universala

La vânzare pe: Librăria Online Libris

Seria: Ingeri Cazuti

Alte Volume: Damnare, Rătăcire, Extaz, Unforgiven

 

 

Bine ați revenit pe blogul meu! Astăzi vă voi prezenta recenzia celui de al treilea volum din seria „Îngeri Căzuți”. Acesta poartă numele de „Pasiune” și l-am primit de la Librăria Online Libris. Dacă nu ați avut ocazia de a citi această serie, vă invit acum să o faceți. Lauren Kate reușește să ne țină în suspans și să ne ofere cele mai frumoase cărți despre îngeri căzuți.

Pentru că sigur sunt și persoane care au ajuns pentru prima oară pe blogul meu voi face o mică introducere.:

„Seria îi are în prim-plan pe Daniel și Lucinda, primul este un înger căzut, iar cea de a doua este o muritoare. Pentru că Daniel a refuzat să aleagă o tabără și a preferat iubirea, Lucifer a aruncat un puternic blestem asupra lui. Mai exact la fiecare 18 ani are ocazia de a o întâlni pe Lucinda, iar indiferent ce face acesta finalul era același: cei doi se îndrăgostesc, iar apoi ea mare.

Lucrurile se schimbă atunci când Daniel o întâlnește pe Luce, chiar dacă iubirea lor trece de pasul sărutului se pare că fata este imună la blestem. Acest lucru nu este bun pentru ea, deoarece proscrișii se află pe urmele ei. Tocmai de aceea se semnează un pact între îngeri și demoni, iar fata este trimisă la o școală pentru nefilimi. Acolo Lucinda vrea să afle mai multe, astfel învățând cum să deschidă un mesager, dar și cum să treacă prin unul, chiar dacă acest lucru este foarte periculos. La finalul volumul II Lucinda, sub influența evenimentelor, ia o decizie total neașteptată, mai exact cheamă un mesager și intră în el, neștiind ce se va afla la capătul „tunelului”. Luce nu este însă singură, imediat în urma ei pornește Daniel. Băiatul a crezut pentru câteva secunde că a pierdut-o definitiv, iar acum este gata să facă orice pentru a o proteja”

FRAGMENT:

”Isi intinse aripile cu un fosnet puternic, iar apoi le infasura strans in jurul ei – un leagan alb, moale, care ii tinea strans pe amandoi.

   – Crezi asta cu adevarat? sopti ea. Ca intr-o zi voi supravietui acestor momente?

    – Cu toata fiinta mea, spuse el si ii lua fata in palme, strangandu-si aripile si mai tare. O sa te astept atat timp cat e nevoie. Te voi iubi in fiecare clipa de-a lungul timpului.

    Luce frigea. Urla de durere, zbatandu-se in bratele lui Daniel, in timp ce caldura o coplesea. Ii ardea pielea lui Daniel, dar el nu-i dadu drumul.

    Sosise clipa. Sageata era ascunsa sub rochia ei si acum – chiar acum – era momentul sa o foloseasca. Dar nu avea de gand sa renunte. Nu la Daniel. Nu acum, cand stia ca, indiferent cat de greu ar fi fost, el nu avea sa renunte niciodata la ea.

    Pielea ei incepu sa se umple de basici. Caldura era asa de puternica, incat nu putea decat sa tremure.

    Si apoi nu putu decat sa urle.

    Layla ardea si, in timp ce flacarile ii inghiteau corpul, Luce isi simti propriul corp si sufletul pe care-l imparteau separandu-se, cautand cea mai rapida cale de scapare din caldura nemiloasa. Coloana de fum crescu pana ce cuprinse intreaga incapere si intreaga lume, pana ce cuprinse totul, iar din Layla nu mai ramase nimic. 

    Luce astepta intunericul si gasi lumina.

    Unde era mesagerul? Era posibil sa se afle inca in corpul Laylei?

    Focul continua sa arda. Nu se stingea. Se raspandea. Flacarile consumau din ce in ce mai mult din intuneric, ajungand pana la cer, de parca insasi mareata noapte ar fi fost inflamabila, pana cand Luce nu mai vazu decat valvataia fierbinte de rosu si auriu.

    In toate celelalte dati cand avatarul ei din trecut murise, evadarea lui Luce din flacari si intrarea in mesager se petrecusera in acelasi timp. De data asta, ceva era diferit, ceva ce o facea sa vada lucruri care nu puteau fi adevarate.

   Aripi in flacari.

   – Daniel! tipa ea.”

Pasiune” se va desfășura pe două planuri: în primul ne sunt prezentate călătoriile Lucindei, iar în cel de al doilea călătoriile lui Daniel, care se află mereu cu un pas în urma fetei. Acțiunea este una foarte palpitantă pentru că avem ocazia de a vedea o incursiune a trecutului în prezent, aceleași evenimente, dar văzute din prisma a doi oameni diferiți. În plus avem ocazia de a vedea și vechile „versiuni” de Lucinda și de Daniel, iubirea lor care a dăinuit mii de ani.

Volumul v-a începe cu prezentarea câtorva amănunte importante: are loc o întâlnire a Bătrânilor, se pare că Sophia Bliss și-a pierdut aproape toți susținătorii atunci când a încercat să o omoare pe Luce. Cu toate acestea întâlnire nu este organizată de bătrâni, ci de o forță mult mai puternică, al cărui nume nu ne este încă cunoscut. Puterea acestui necunoscut este mare, iar nimeni nu îndrăznește să îl contrazică. Din păcate, însă, se pare că el i-a pus gând rău protagonistei noastre.

Lucinda ajunge pentru prima oară în Moscova anilor 1941, acesta este momentul în care fata își dă seama că înțelegea rusă, chiar dacă nu deschisese nici măcar o dată un astfel de manual. Se pare că o dată cu călătoriile în timp îi reveneau și anumite cunoștințe. Lucrurile nu sunt tocmai ușoare pentru că fata a ajuns fix în mijlocul războiului, iar un pas greșit o poate conduce spre moarte. Nu durează mult până ce fata are ocazia de a o vedea pe Luska, dar și modul în care aceasta a murit imediat după ce a fost sărutată de Daniil. Lucrurile se complică atunci când Luce nu se poate abține și apare în fața lui Daniil, tânărul este confuz, iar fata nu este încă dispusă să îi explice ce se întâmplă, așa că alege calea cea mai ușoară chemând un nou mesager și sărind în el. Daniel ajunge fix după ce Lucinda a sărit în mesager așa că trebuie să pornească iar la drum.

Cu fiecare călătorie Luce află mai multe despre ea, iar setea de cunoaștere este tot mai puternică. În ajutor îi sare Bill, un fel de gargui, acesta o învață cum să ajungă la ceea ce își dorește mai mult. V-a ține Lucinda cont de sfaturile lui sau va schimba istoria complet? Este Bill un prieten sau este chiar dușmanul? V-a ajunge de această dată Daniel la timp pentru a își salva iubita? Își va da el în final seama ce s-a schimbat și de ce Luce nu a murit în această viață? Cine o urmărește pe fată din umbră și ce plan malefic are pregătit?

Află cum se continuă frumoasa poveste de dragoste citind „Pasiune”. Primele 4 volume ale seriei sunt disponibile în limba română la Librăria Online Libris, iar cel de al 5-lea volum este disponibil în limba engleză. Vă invit să intrați într-o lume mirifică, într-o lume în care supranaturalul se îmbină cu umanul, în care dragostea este dusă spre cele mai înalte culmi.

P.S. Rămâneți aproape pentru că urmează recenzia volumului IV.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.