O vacanță de neuitat în „Țara Zâmbetelor”

Nu ai nevoie de magie să dispari; ai nevoie doar de o destinație.” – Anonim

Mereu am visat să ajung în „Țara Zâmbetelor”, în locul în care oamenii uită de probleme și te întâmpină mereu cu zâmbetul pe buze.  Este țara care mi-a furat inima și sufletul, este locul în care aș vrea să mă trezesc în fiecare dimineață. Thailanda este țara care nu ar trebui să lipsească de pe listele noastre cu destinatii exotice pentru vacante speciale.

Chiar acum stau la geam cu o cană plină de ciocolată caldă în mână și îmi imaginez plajele din Thailanda. Văd cu „ochii minții” soarele care se ridică încet, încet din mare, doar pentru a vesti ivirea unei noi zile.  Îmi imaginez cum aș încerca să evit zonele turistice, m-aș amesteca printre oamenii simpli, aceia care te primesc tot timpul cu sufletul deschis. Doar în felul acesta oricine se poate apropia de cultura unei nații, urmărindu-i zi de zi, observând cum le este traiul.

Thailanda este plină de persoane care abia așteaptă să te ajute, să îți povestească mai multe despre acest loc fermecat. Nici nu m-aș speria, dacă invitată fiind la un locuitor acasă la el, acesta ar cere voie spiritului unui „străbun” pentru primirea mea acolo. Din contră mi-ar face plăcere să descopăr mai multe despre credința și tradițiile lor.

În „Țara Zâmbetelor” aș vrea să îmi petrec serile pe plajă, să inspir aerul curat și să mă bucur de liniștea oferită de aceste meleaguri. Sunetul valurilor m-ar ajuta să uit de probleme, să mă regăsesc pe mine. Aș putea astfel uita ce înseamnă să gătești în fiecare zi și aș putea degusta toate mâncărurile de la tarabele „Street Food”. Prețurile sunt foarte mici, deci nu mi-aș face griji în privința diminuării bugetului.

sursa: applesandgasoline.com

Dacă ar trebui să aleg o  destinatie speciala pentru vacante speciale atunci Thailanda ar fi prima mea opțiune. I-aș apela pe cei de la CND Vacante Speciale,  ca să îmi ofere cel mai bun pachet de călătorie și în secunda următoare aș începe să îmi fac bagajul. Desigur aș termina cu mult înainte de data plecării în călătorie, așa că aș mai găsi timp pentru a căuta informații despre țara pe care vreau să o vizitez. De ce prefer să mă documentez înainte de a pleca într-o vacanță? Simplu, pentru că fiecare țară are regulile ei, tradițiile, iar necunoașterea acestora te poate pune în situații neplăcute. De exemplu, în Thailanda injuriile aduse regilor sunt considerate crime, de asemenea femeile nu au voie să atingă călugării budiști. Așa cum puteți vedea sunt mai multe lucruri de care trebuie să ținem cont în timpul petrecut pe un pământ necunoscut.

Poporul thailandez a reușit să îmi atragă atenția datorită puterii lor de a rezista. Acești oameni nu au fost niciodată colonizați și încă își mai păstrează vechile obiceiuri. În această țară vom găsi la orice magazin nuci de cocos, care am înțeles că sunt delicioase și foarte ieftine. De asemenea, avem ocazia de a testa cele mai „ciudate” mâncăruri. Nu ar trebui să ne speriem atunci când vedem o tarabă plină de insecte, care ne așteaptă să le gustăm, ci din contră trebuie să facem rost de puțin curaj.

Thailanda nu duce lipsă de atracții turistice, în funcție de programul stabilit alături de CND Vacante Speciale, dar și de orașele alese pentru tur, putem vizita:

  • Marele Palat – Pentru că nu poți ajunge în Thailanda, fără a vizita capitala și pentru că nu poți pleca din Bangkok  fără a vedea marele templu, eu deja l-am adăugat pe lista mea. Se știe că Marele Palat nu poate fi vizitat, decât dacă ești invitat la un eveniment organizat de rege. Totuși te poți bucura de priveliștea exterioară a palatului, iar camera în care se află tronul te va lăsa fără cuvinte. De asemenea, tot aici putem vedea Templul lui Buda de Smarald,  având în vedere că în interior pozatul este interzis. Înainte de a vizita aceste atracții turistice trebuie să avem mare grijă cum ne îmbrăcăm. Este obligatoriu să avem pantaloni și bluze cu mâneci lungi pentru a putea intra în interior.

    sursa: lucianomorpurgo.com
  • Insulele Phi Phi – Pentru a ne putea bucura de o atmosferă romantică și de cele mai frumoase plaje cu nisip alb, obligatoriu trebuie să vizităm aceste Insule. Ele reprezintă un adevărat paradis creat de natură. Să vă mai spun că reprezintă și un adevărat paradis marin?
  • Numeroase temple budiste – Thailanda este renumită pentru numărul mare de temple. Tocmai de aceea, indiferent de orașul în care decidem să mergem, putem fi siguri că vom găsi cel puțin un templu spectaculos.

„Țara Zâmbetelor” este locul în care istoria se îmbină cu religia, locul în care natura ne întâmpină și ne surprinde la orice pas. Voi spre ce destinatii speciale vă îndreptați atenția?

Acest articol a fost scris pentru proba numărul 8 din Spring SuperBlog 2018!

14 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.