Cum alegem urmatorul set de lenjerii de pat

 

Un set potrivit de lenjerii de pat aduce un plus de eleganta, rafinament si confort. De aceea este imperios necesar sa alegeti asternuturi care sa se imbine perfect cu decorul dormitorului vostru. Pentru a asigura armonia designului din dormitorul dumneavoastra, puteti achizitiona seturi de asternuturi din diferite colectii cu lenjerii de pat, astfel puteti fi siguri ca fetele de perna se vor asorta perfect cu cearceafurile si cu husa pilotei. Pe langa design, desigur trebuie sa aveti in vedere si materialul din care sunt concepute asternuturile pentru a va asigura ca acestea vor rezista trecerii timpului si spalarilor repetate.

Cel mai comun material din care sunt facute asternuturile de pat este bineinteles bumbacul, dar acesta poate avea diferite compozitii care ii ofera proprietati diverse. Desi bumbacul 100% egiptean sau cel satinat sunt cele mai durabile variante de pe piata, seturile de asternuturi din diferite colectii cu lenjerii de pat concepute din acest material pot fi mai scumpe. Cu toate acestea, puteti merge pe alegerea clasica a unei compozitii mixte, precum 72% bumbac si 28% PES, astfel va veti bucura atat de calitatile bumbacului, rezistenta la spalare, proprietatile termice etc., dar nici nu cheltuiti foarte multi bani pe un set de lenjerii clasice.

Alegerea lenjeriilor de pat este una foarte importanta datorita rolului pe care acestea le au. Spre exemplu, trebuie sa alegeti un material care va asigura un somn confortabil si odihnitor atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna.

Bumbacul retine caldura, dar datorita modului in care sunt dispuse fibrele acestuia permite si circulatia aerului intr-un mod nestingherit, fapt care il determina sa fie perfect pentru noptile calduroase de vara.

Un alt material potrivit pentru asternuturi este fibra de bambus. Deseori folosita impreuna cu bumbacul, fibra de bambus este alegerea perfecta pentru asternuturile din colectiile cu lenjerii de pat pentru copii datorita proprietatilor ei antimicrobiale.

Dimensiunile noului dumneavoastra set de asternuturi trebuie de asemenea sa fie alese conform cele ale suprafetei pe care acestea le vor inveli. De aceea, nu uitati sa va masurati patul inainte sa va alegeti urmatorul set de lenejrii de pat si pernele de asemenea. Pentru ca ne petrecem o treime din viata dormind si pentru ca somnul este atat de important pentru sanatatea noastra atat mentala cat si fizica, este imperios necesar sa ne alegem asternuturi confortabile care sa ne permita sa avem un somn linistit si odihnitor.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.