Recenzie: „Extaz” – Lauren Kate

Nume: Extaz

Autor: Lauren Kate

Editura: Litera

Categorie: Literatura Universala

La vânzare pe: Librăria Online Libris

Seria: Ingeri Cazuti

Alte Volume: Damnare, Rătăcire, Pasiune, Unforgiven

 

Ieri vă spuneam că mai am doar câteva pagini până la finalul cărții „Extaz” scrisă de Lauren Kate, primită de la Librăria Online Libris. Ei bine acum vă mărturisesc că nu am putut să o las jos din mână, până nu am ajuns la final.

Lauren Kate a reușit să adune în acest volum foarte multe informații, foarte multe întâmplări, încât extazul ne urmărește la fiecare pas. Ceea ce la început părea un final simplu, se transformă în ceva mai complex și mult mai plăcut. Zeci de întrebări își găsesc răspunsul în acest volum.

Înainte de a începe să vorbim despre acțiunea din noul volum, haideți să vedem împreună un mic rezumat al primelor 3 volume din seria Îngeri Căzuți.

„ Până acum aș fi spus că această serie are în prim-plan relația dintre Daniel, un înger căzut, și Lucinda, o muritoare, ei bine se pare că fata nu este deloc o simplă muritoare. În inima ei stă ascuns un secret mult mai puternic, un secret care în viețile trecute reușea să o omoare. Povestea noastră a început în momentul în care Luce a ajuns la școala de corecție Sword & Cross și s-a întâlnit cu Daniel, un băiat superb, dar foarte arogant. Ceea ce nu știa fata era însă că iubirea lor era veche de mii de ani, dar datorită unui blestem puternic ea era sortită eșecului. Pas cu pas între Luce și Daniel se înfiripă primele semne de iubire, iar în momentul primului sărut băiatul își dă seama că de această dată ceva este diferit.

Pentru că pe urmele fetei au pornit mai mulți inamici, Daniel împreună cu Cam, un alt înger căzut, au decis să o ascundă la Școala Shoreline. Această școală a fost creată pentru nefilimi, copii pe care îngerii i-au avut cu oameni. Luce însă este mai pregătită decât oricând să afle mai multe despre „umbrele” pe care le vedea mereu în preajma ei. Astfel are ocazia de a învăța cum să cheme la ea un mesager, cum să deschidă un mesager și în final cum să intre într-un mesager.

După ce proscrișii aproape reușesc să o răpească pe Luce, iar Cam aproape o omoară pe fată, Lucinda pleacă într-o călătorie foarte periculoasă în trecut. Alături îi stă însă o forță foarte întunecată, un înger care își dorește din tot sufletul să distrugă dragostea dintre ea și Daniel. Chiar dacă la finalul volumul 3 Daniel reușește să ajungă la timp pentru a își salva iubita, Lucifer are un plan foarte malefic. El a decis ca la finalul Căderii să atragă toți îngerii căzuți într-un mesager și astfel să șteargă întreg trecutul.”

Extaz” începe prin a ne prezenta Căderea din punctul de vedere al lui Daniel, momentul în care acesta a uitat mica „portiță” pe care, chiar el, o crease pentru a își putea salva iubirea. Mai apoi vedem planurile pe care îngerii căzuți le fac pentru a zădărnici acțiunea lui Lucifer. Lucrurile ar fi ceva mai simple dacă ei și-ar aminti unde a avut loc Căderea, dar din păcate acest lucru nu este posibil fără 3 obiecte speciale. În doar 9 zile îngerii trebuie să le găsească, să le ducă la locul potrivit și să își dea seama cum să îl oprească puternicul Luceafăr.

Îngerii mereu și-au asumat că pot muri în acest război, dar ce se va întâmpla oare atunci când Luce și Daniel vor începe să își piardă prietenii? Domnișoara Sophia și cu cei câțiva bătrâni, care i-au mai rămas alături, sunt pe urmele lor și sunt deciși să facă totul pentru ca această poveste să se încheie definitiv.

FRAGMENT:

„Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Roland a placat-o pe domnișoara Sophia, trântind-o la pământ. Dar a ajuns cu o fracțiune de secundă mai târziu.

Cinci săgeți de argint au străbătut în liniște spațiul gol din capelă. Ciorchinele s-a răsfirat în zbor și a părut să plutească pentru o clipă prin aer, în drum spre Luce și Daniel.

Daniel.

Luce s-a lipit cu spatele de pieptul lui Daniel. Lui însă instinctul îi spunea cu totul altceva, așa că a tras-o și a trântit-o pe Luce la podea…”

În acest volum Luce și Daniel nu reușesc doar să își facă inamici, ci și prieteni noi. Dee, una dintre bătrâne, se alătură îngerilor și îi ajută pas cu pas în călătoria lor. Sacrificiul acesteia îi va deschide lui Luce o ușă nouă, îi va oferi „Darul cunoașterii de sine” și o dată cu el noi vom vedea o altă parte a poveștii.

Ce se va întâmpla atunci când Luce își va da seama că nu Daniel este primul bărbat pe care l-a iubit? Vor putea cei doi iubiți să îl oprească pe Lucifer? Oare dacă Daniel și Lucinda ar trebui să aleagă din nou între Rai și Iad, vor mai alege ei iubirea? Ce preț vor trebui să plătească cei doi la final?

Ei bine toate acestea le puteți afla citind „Extaz” scrisă de Lauren Kate. Cartea aceasta, dar și celelalte volume ale seriei sunt disponibile pe Librăria Online Libris. Eu vă recomand să le adăugați chiar acum în coș, sunt sigură că vă vor captiva încă de la prima și până la ultima pagină. Lauren Kate reușește să ne introducă într-o lume a fabulosului, reușește să ne arate că dragostea este cel mai nemuritor sentiment, că două suflete pereche reușesc mereu să se găsească.

Ce părere aveți despre acest volum?

 

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.