3 piese auto Citroen care se pot defecta

Cand e vorba de cumpararea de piese auto Citroen, cu totii ne-am dori sa nu fie nevoie niciodata de astfel de schimbari la masinile noastre. In realitate insa, orice piesa se uzeaza la un moment dat. Daca ai un Citroen, te poti confrunta cu defectarea unor piese ca alternatorul, suspensia sau ambreiajul, dar si altele, evident.

 

Alternatorul

 

La masinile Citroen alternatorul este o piesa care se stie ca trebuie inlocuita atunci cand se defecteaza, pentru ca e singura solutie. Alternatorul in masinile Citroen e responsabil pentru incarcarea bateriei, iar daca ramai fara curent la masina in timp ce conduci, atunci cu siguranta bateria nu se mai incarca, deci e o problema cu alternatorul.

 

De multi ori alternatoarele se opresc prima data, apoi crapa, iar ulterior,  pot chiar sa explodeze. Oricum, vei observa ca ceva nu e in regula, pentru ca apar tot felul de simptome de natura electrica, cum ar fi coborarea inceata a geamurilor electrice sau diminuarea intensitatii luminilor din bord.

 

Suspensia

 

Autoturismele Citroen au un tip specific de suspensie care se defecteaza, se numeste suspensie hidropneumatica.  Aceasta suspensie a fost de fapt inventata de firma Citroen, dar a fost oferita apoi prin licentiere si altor firme producatoare de masini.

 

In comparatie cu arcurile din otel folosite in mod normal ca suspensii, suspensiile hidropneumatice aduc avantaje importante, cum ar fi control imbunatatit si rezolvarea unor probleme.  Totusi, fiind mai complexe, se pot defecta cand nu te astepti, iar reparatiile pot fi mai costisitoare.

 

Ambreiajul

 

Problemele cu ambreiajul sunt cunoscute la marcile din Franta, mai ales la Peugeot si Citroen. De multe ori e vorba de o componenta din plastic care conecteaza cablul ambreiajului cu pedala. Asta de regula se rezolva usor, dar daca e o problema mai grava cu ambreiajul, atunci e posibil sa fie nevoie de inlocuirea anumitor parti ale ambreiajului.

 

Daca ai un Citroen si un drum pe la mecanic pentru alte probleme decat cele cu ambreiajul, poti sa ceri si o verificare a ambreiajului pentru a inlocui eventualele piese defecte inainte ca ele sa te lase in imposibilitatea de a conduce exact cand esti pe traseu.

 

Atunci cand ai nevoie de suspensii, de un alternator sau de alte piese auto pentru Citroen, magazinul online egarajul.ro iti sta la dispozitie cu cele mai bune piese.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.