Afla cum sa folosesti corect folia magnetica

Astazi o sa afli cum sa folosesti corect folia magnetica, incepand de la aplicarea ei, pana la depozitare, pastrare si bineinteles curatare. O folie magnetica este special conceputa pentru aplicatii in interior, si poate fi disponibila in doua variante, cu ambele fete maro, cu sau fara adeziv si o alta varianta cu o fata maro si una alba.

 

In ceea ce priveste datele tehnice despre acest tip de folie e important sa stii ca grosimea sa este de 0.5 mm iar latimea poate fi cuprinsa intre 615 mm si 1000 de mm. Aplicatiile sale la interior sunt pentru urmatoarele:

  • Materiale promotionale cum ar fi calendarele sau mapele, ca sistem de inchidere pentru agende sau notes-uri, sau pentru poze magnetice si magneti de frigider. Se mai poate folosi la ambalaje, la expuneri in sali de curs, la conferinte sau in aplicatii care necesita modificari zilnice cum ar fi, de exemplu, casele de schimb valutar.

 

Vom vorbi in continuare despre modalitatile de a aplica corect o astfel de folie si mai ales despre modalitatile de a o intretine.

 

Incepem cu depozitarea sa.

E important sa pastram folia magnetica intr-un spatiu uscat si curat, rulata si asezata vertical pentru a preveni o eventuala deformare a sa. Colile magnetice se pastreaza dispuse una peste alta pe o suprafata cat mai neteda. Nu este recomandat sa asezam deasupra ei obiecte care pot deteriora suprafata materialului magnetic, cum sunt spre exemplu, cutiile din carton.

 

De asemenea e important sa nu depozitam colile cu partile lor magnetice in contact.

 

Folosirea foliei magnetice.

 

Inainte de a o aplica pe o suprafata metalica, ne vom asigura ca suprafetele imprimate sau printate sau cele care au fost in prealabil tratate cu ceara au avut timp sa se usuce. Asta se intampla de obicei intr-un timp estimativ de 90 de zile, in cazul in care s-a folosit cerneala sau vopsea, 60 de zile daca s-a folosit un strat transparent de acoperire si aproximativ doua zile daca am folosit ceara. Pe suprafetele revopsite nu se aplica materiale magnetice flexibile.

 

Aplicarea foliei magnetice

 

In ceea ce priveste aplicarea foliei, inainte de a o procesa e necesar, bineinteles sa o curatam, in special daca ceea ce urmeaza sa facem in continuare e sa printam pe ea. Este bine stiut faptul ca foliile magnetice atrag particulele electrostatice si praful. Inainte de a printa putem realiza un test de aderenta a cernelii.

 

Curatarea

 

Pentru a curata folia magnetica tot ce trebuie sa facem e sa o indepartam periodic pentru a elimina mizeria sau umezeala care s-a depus intre suprafata metalica si material, in special in cazul aplicarilor in exterior-outdoor. Avem nevoie de o solutie diluata de detergent pentru curatarea foliei dar si pentru a curata suprafata de aplicare. Urmeaza apoi sa le stergem cu o panza moale si sa le lasam sa se usuce. Pentru protectia suprafetelor proaspat ceruite vom trata cu o substanta transparenta de acoperire. Literele magnetice aplicate pe automobile vor trebui indepartate si curatate in fiecare saptamana.

 

Acum, ca ai aflat cat e de simplu sa aplici si sa intretii folia magnetica pregateste-te sa o achizitionezi si sa o folosesti fara teama! Gasesti o intreaga colectie la PIN!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.