Totul pentru o lume mai frumoasă!

Ce înseamnă o lume mai frumoasă? Simplu, o lume în care să nu existe crime, violență, pedofilie și sărăcie. Știu, sunt conștientă, că lucrurile nu se pot schimba de pe o zi pe alta, dar totuși schimbarea stă în mâinile noastre. Cu cât ne implicăm mai mult, cu cât încercăm să îi cunoaștem pe cei din jur mai bine, cu atât vom avea mai mult de câștigat. Sute de femei ascund zilnic, cu ajutorul machiajului, urmele abuzurilor. Teama și rușinea le fac să se adăpostească în diverse carapace, iar sfârșitul acestui drum pare să fi dispărut. Noi suntem cei care am putea schimba acest lucru, noi suntem cei care putem spune „Totul o sa fie bine. Nu mai plânge. Nu ești tu vinovată!”.

Există zeci de campanii pentru drepturile femeii, există legi care ar trebui să protejeze femeile împotriva violenței domestice, însă schimbarea începe cu noi. Femeile nu sunt „saci de box”, sunt ființe care trebuie protejate. Nimeni nu merită să fie bătut, nimeni nu ar trebui să asculte zi de zi sute de înjurături. Știți ce doare cel mai tare? Indiferența, lucrul acesta ucide zi de zi mii de suflete. Propoziții precum: „Eh, lasă că a făcut ea ceva” „Nu mă bag, nu e familia mea”  nici nu ar trebui să existe. În momentul în care vedem o femeie maltratată ar trebui să luăm atitudine. Nu există motiv serios pentru a lovi o femeie! Nu există motiv pentru violența domestică! Dacă nu vă gândiți la cei din jur, gândiți-vă la copiii voștri, la copiii femeilor abuzate. Ei trebuie să trăiască într-o lume mai bună, să se poată bucura de viață. Ei nu au nici o vină că s-au născut în familia greșită, că tati nu o apreciază pe mami și că în curând își va vărsa furia și asupra lor.

Știu, din păcate, că vom da și peste femei care vor spune „E vina mea, trebuia să…” „Nu știu să fiu o soție bună și de aceea se comportă așa …”, dar nu trebuie să renunțăm. Aceste femei au nevoie de și mai mult ajutor, ele deja nu mai văd luminița de la capătul tunelului și consideră, de multe ori, că asta le e soarta. Este datoria noastră să le arătăm că lucrurile sunt altfel, că mereu există o soluție. Lucrurile se fac pas cu pas, dar finalul ne va demonstra că se merită.

Tocmai de aceea eu voi susține mereu campaniile organizate împotriva violenței domestice. Consider că pentru o lume mai bună trebuie în primul rând să scăpăm de violență.

Violența nu este o soluție!

Violența asupra femeilor nu are motiv!

Haideți să spunem împreună STOP violenței!

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.