Cum iti echipezi corespunzator autoturismul pentru a pleca in concediu

Vacanta de vara sau concediul din sezonul estival este cel mai asteptat moment de catre toata lumea. Fiecare abia asteapta sa scape de stresul cotidian si sa se relaxeze pe sezlong, la soare, asa ca isi rezerva din timp cazarea la un hotel de pe litoral si se pregateste asiduu pentru zilele frumoase ce vor veni. Pentru ca, de cele mai multe ori, romanii prefera sa conduca decat sa se urce in tren sau in autobuz, specialistii le recomanda sa aiba in vedere echiparea masinii in mod corespunzator.

Desi unii carcotasi vor spune ca vara nu-i ca iarna si ca nu are ce sa se intample, ca nu mai e nevoie de lopata si de lanturi, de anvelope pentru sezonul rece sau de combustibil mai mult, in caz ca raman inzapeziti pe undeva, adevarul este ca un automobil iti poate face necazuri atunci cand iti e lumea mai draga, asa ca nu ar fi deloc rau sa ai grija cum il pui la punct inainte de a pleca oriunde, indiferent de kilometrii pe care ii ai in vedere.

Iata cateva sfaturi pentru a avea o masina perfect functionala:

  • In primul rand, nu trebuie sa uiti sa verifici bateria autoturismului, mai ales ca a trecut iarna geroasa, care a supus-o la temperaturi foarte scazute, asa ca arunca o privire daca este curata, sterge bornele, iar daca banuiesti cumva ca nu tine incarcatura electrica bine, atunci trage o fuga la un service auto specializat care iti va confirma sau nu banuiala. Daca va fi nevoie sa o schimbi, atunci ai grija ce cumperi pentru ca modelul sa se potriveasca masinii tale.

 

  • Din pacate, de multe ori, soferii uita sa verifice starea anvelopelor. Unii chiar circula in continuare cu cele de iarna, considerand ca nu trebuie sa arunce bani in zadar pe altele de vara, ceea ce nu este deloc bine. Este vital pentru buna functionare a masinii sa cumperi anvelope potrivite sezonului, asa ca vezi oferta aici, ca sa te asigur ca faci o alegere inspirata, pe care sa nu o regreti mai tarziu.

 

  • Cea mai buna metoda prin care poti pune la punct automobilul este sa faci o programare la mecanic si sa-l rogi sa-i faca o verificare amanuntita pentru ca pleci la drum lung. Cu siguranta, acesta va sti exact la ce anume sa se uite, ce sa inlocuiasca si ce sa-ti recomande pentru ca intreaga calatorie sa se desfasoare perfect.

 

  • Siguranta inainte de toate se spune atat de bombastic, dar atat de adevarat. Inainte de orice drum, dar mai ales de unul lung trebuie sa verifici si franele. Daca placutele sunt prea uzate, atunci ele vor fi inlocuite. Nu uita sa continui verificarea si in cazul lichidului de frana, al discurilor, cablurilor etc. Un zgomot insistent, insotit de macinare, este un semn clar ca trebuie sa faci o vizita doctorului de masini.

 

  • E musai sa verifici si presiunea din pneuri. Se pare ca doar unul din zece soferi face acest lucru in mod regulat. Un pneu care este foarte umflat, uzat, nealiniat, chiar umflat mult prea putin, poate fi un adevarat pericol pe sosele, asa ca vezi pe site-ul ANVELOPE-OFERTE cateva perechi de cauciucuri de calitate, daca te regasesti in situatia de a trebui sa le schimbi cu totul. Nu uita ca presiunea din anvelope se schimba o data cu temperatura de afara si daca nu este suficient de mare, atunci poate afecta consumul de combustibil.

 

  • Caldura verii reprezinta un adevarat calvar pentru majoritatea oamenilor, asa ca nu uita ca aerul conditionat sa mearga perfect pentru a te bucura de o calatorie cat mai buna. Se poate intampla sa existe scurgeri aparute pe undeva in sistem, iar problema se poate remedia doar la un service, mai ales ca in cazul masinilor moderne de azi nu se mai poate face vreo reparatie in spatele blocului.

 

  • Obligatoriu, orice sofer trebuie sa aiba in masina o trusa de prim ajutor, 2 triunghiuri reflectorizante, vesta reflectorizanta, roata de rezerva si accesoriile necesare pentru a o schimba in caz de nevoie, cabluri de curent, becuri si sigurante de rezerva, trusa de scule, apa distilata si antigel, o canistra pentru combustibil, GPS auto, telefon si incarcator etc.

Asadar, inainte de a pleca la drum si a te bucura de concediul la care ai visat tot anul trebuie sa pui la punct masina personala tinand cont de sfaturile prezentante mai sus.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.