Efectele terapeutice ale esentei-odorizant de liliac

Mergand pe strada primavara vei simti la fiecare pas cate un miros nou, parca mai placut si mai puternic decat cel pe care l-ai simtit pana atunci. Fiind anotimpul in care toata natura se trezeste la viata dupa luni intregi de hibernare, ai putea avea impresia ca florile se iau la intrecere pentru titlul de “cel mai frumos miros”. Dar, indiferent cat de mare ar fi competitia, in fiecare primavara invingator iese liliacul. Cu un parfum puternic, dar in acelasi timp subtil, este floarea cel mai usor de recunoscut si memorat. Se spune despre liliac ca are mirosul capabil sa iti trezeasca cele mai multe amintiri si sa te poarte in cele mai placute situatii din trecutul tau.

 

De aceea, nu e de mirare ca folosirea unei esente-odorizant de liliac in casa, in masina sau pentru rufele tale va avea doar efecte benefice asupra ta. Aromaterapia este recunoscuta ca metoda de vindecare de secole intregi, atat pentru probleme fizice, cat si pentru afectiuni psihice. Aceasta terapie cu mirosuri presupune folosirea de uleiuri esentiale obtinute din diverse plante in atomizatoare, lumanari sau aparate de odorizare. Metoda de dispersare a mirosului in aer nu este atat de importanta ca mirosul in sine, asa ca o esenta-odorizant ce poate fi folosita atat la spalarea hainelor si a altor textile, cat si la improspatarea aerului prin pulverizare este cu atat mai buna.

 

De exemplu, uleiul de eucalipt ajuta la desfundarea cailor respiratorii si calmarea tusei, iar uleiul de citronella tine tantarii si alte insecte la departare. Pe lista plantelor folosite in aromaterapie se numara si liliacul, care ne aduce o multime de beneficii. Principalul avantaj al mirosului de liliac este senzatia de liniste pe care ne-o ofera, si asta tocmai datorita faptului ca este atat de usor de asociat cu un anotimp al luminii, al caldurii si al culorilor. Prin urmare, persoanele care sufera de anxietate vor avea doar de castigat de pe urma folosirii unei esente-odorizant de liliac. In plus, acest parfum ne duce cu gandul la curatenie si puritate, asa ca utilizarea lui pentru spalarea hainelor, a lenjeriei de pat si a perdelelor ii va da intregii case un aer proaspat.

 

Pastreaza prospetimea primaverii in casa ta pe tot parcursul anului si bucura-te de efectele terapeutice ale esentei-odorizant de liliac!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.