Curs de Design și Programare Web de la Eurocor – Modulul 1

Bine ați revenit pe blogul meu, dragi cititori! Dacă mă urmăriți pe Instagram sau Facebook probabil deja ați observat că luna aceasta am devenit cursantă Eurocor. De foarte mult timp îmi doream să încep un astfel de curs. Mereu am iubit să învăț lucruri noi, să am teme de făcut și deadline-uri, așa că atunci când Ioana Radu ne-a povestit despre cursurile de la Eurocor i-am cerut ajutorul. La scurt timp a trebuit să mă decid ce curs vreau să urmez.

Nu a fost o alegere tocmai ușoară deoarece mă interesau atât cursul de limba turcă, cât și acest curs de Design și Programare Web. Primul curs mă tenta deoarece mi-ar plăcea să pot scrie și citi în limba turcă. Deja reușesc să înțeleg destul de bine conversațiile în această limbă, mai ales că 99% din serialele turcești le urmăresc fără subtitrare, dar este destul de dificil să nu pot pronunța corect cuvintele. Cel de al doilea curs mă încânta tocmai pentru că am blogul și mi-ar plăcea enorm de mult să lucrez mai mult la designe-ul lui. Știți ce greu este să găsești o temă care să îți placă 100%? Sincer eu nu știu, încă nu am găsit-o. Așa că m-am decis să învăț cum să o creez chiar eu.  Pentru că cel de al doilea curs mă ajută mai mult, în acest moment, m-am oprit asupra lui.

Cursul de Design și Programare Web de la Eurocor

Așa cum v-am spus eu am decis să particip la Cursul de Design și Programare Web. Pe lângă modulul 1 în pachet am mai găsit și un CD cu diverse tutoriale, dar și cu câteva programe. Trebuie să vă mărturisesc că nu am rezistat și am instalat tot ce se putea, după care am reușit să îmi prind „urechile” așa că am decis să aștept până voi ajunge la modulele necesare.

Un lucru foarte fain la cursurile făcute cu ajutorul celor de la Eurocor este că ai posibilitatea de a parcurge modulele și online. Tot ce trebuie să faci este să activezi opțiunea de eCurs direct din contul tău de cursant. Nu costă foarte mult și eu o văd drept foarte utilă. De ce? Să zicem că vrei să pleci undeva și fără să vrei uiți caietul cu cursul acasă, ei bine nu trebuie să îți faci griji, tot ce ai nevoie sunt datele de logare în cont și internet.

Acum haideți să revenim la cursul de Design și Programare Web, acesta este structurat în 18 module, iar 15 minute de studiu zi de zi sunt suficiente pentru a reține toate informațiile. Mie îmi place modul în care acestea sunt structurate, dar și faptul că se precizează dacă asupra unor informații se v-a reveni mai târziu sau dacă s-a vorbit despre ele într-un alt modul.

Ce conține modulul 1 din Cursul de Design și Programare Web?

Primul modul este defapt o introducere în tot ce ține de website-uri și de design. Chiar dacă la început am crezut că o să trec rapid peste el, mi-am dat seama că mediul online are încă foarte multe lucruri de a căror existență nu știam. De exemplu partea de salvare a documentelor în format HTML cu ajutorul Microsoft Word, de vizualizare a lor cu ajutorul browserelor și apoi de observare a codului cu ajutorul Notepad îmi era total necunoscută. Mai jos vă las câteva poze ca să vă faceți o scurtă părere despre ce am povestit mai sus:

Cum se vede textul după ce este salvat în format HTML

 

Cum se vede textul după ce documentul este deschis într-un browser

 

Cum se vede textul după ce este deschis cu ajutorul Notepad

Știu această ultimă imagine vă poate speria și pe mine m-a speriat, dar acum știu că împreună cu Eurocor voi putea afla mai multe despre aceste coduri și despre cum le pot construi și eu. Cert este că orice lucrăm în mediul online, chiar și acest text are în spate un astfel de cod, că este unul complex sau unul simplu cel mai probabil voi afla mai târziu.

Voi ce părere aveți despre acest curs? Ce curs de la Eurocor v-a atras atenția?

12 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.