Avantaje si dezavantaje modulator FM pentru masina

Modulatoarele FM au aparut din nevoia unora de a asculta muzica in masina in format mp3 cu toate ca playerul lor original nu suporta acest format, decat cel de CD audio. La inceput si capacitatile stick-urilor de memorie erau destul de limitate, asa ca nu incapeau foarte multe piese pe un stick. Acum insa, lucrurile stau cu totul altfel.

 

Modulatoarele FM suporta si carduri de memorie cum sunt cele pentru smartphone, asa ca un simplu transfer al cardului de memorie de la telefon in modulatorul FM si avem muzica la o apasare de buton in masina, la discretie. Iata care sunt avantajele si dezavantajele pe care le ai daca vrei sa cumperi un modulator fm.

 

Cand folosesti un modulator FM, nu mai e nevoie sa tii in masina o intreaga colectie de CD-uri. Astfel, masina ta va fi mai ordonata. Iar faptul ca folosesti un stick sau un card de memorie face totul mai elegant.

 

Desi e putin probabil, poate ca ai inca doar un casetofon in masina ta, daca e mai veche. Ei bine, modulatorul FM nu tine cont de asta si poti sa il folosesti. Tot ce ai nevoie de fapt pentru ca modulatorul sa functioneze este un port de bricheta functional si un radio FM in masina. Daca totusi nu ai o bricheta functionala, exista o solutie si pentru tine. Unele modulatoare FM sunt wireless, deci nu necesita alimentare din bricheta.

 

Modulatoarele FM functioneaza pe baza benzii FM a casetofonului sau playerului pe care il ai in masina. Alegi o frecventa pe care sa emita modulatorul si apoi incerci sa prinzi acea frecventa pe radioul FM.

 

Pana aici totul pare in regula, dar nu este chiar asa. Exista si dezavantaje, De exemplu, calitatea sunetului nu este intotdeauna asa cum ne-am dori. Este totusi un sunet transmis prin banda FM, deci calitatea e cam aceea a unui radio FM, iar in unele cazuri chiar se aude un zgomot de fond. Tocmai din aceste motive, un modulator FM este mai mult o solutie care te ajuta atunci cand nu ai alta, una mai mult provizorie.

 

Daca iti doresti o calitate maxima a sunetului, alege dintre produsele mai scumpe. Vezi ce modulatoare Fm sunt disponibile in magazinul Magline si fa ce a mai buna alegere pentru masina ta.

 

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.