Stalpi solari cu LED – iluminatul urban al viitorului

Exista o noua solutie pentru iluminatul public urban si nu numai, si este reprezentata de stalpi solari cu tehnologie LED. De ce este o solutie foarte buna si de viitor? Din mai multe motive. In primul rand, acesti stalpi pot sa reduca drastic costurile oraselor la energia electrica, pentru ca nu depind de energia de la reteaua de distributie a energiei electrice. In schimb, folosesc panouri solare pentru a capta energie de la soare, pe care apoi o transforma in energie electrica.

 

O data ce o administratie cumpara stalpii solari, nu mai e nevoie de o alta investitie. Acestia incep sa produca energie si sa lumineze orasele. Insa poti sa instalezi stalpi solari oriunde iti doresti, chiar si in propria curte, pentru ca nu necesita nici un fel de cablu, componentele lor nu trebuie conectate la retea.

 

In tara noastra, s-a inceput trecerea la iluminatul cu stalpi solari in mai multe locatii, cum ar fi orase din Vrancea sau chiar in Iasi. Pe langa costurile reduse, exista si alte avantaje ale stalpilor solari cu LED, cu ar fi faptul ca sunt solutii ecologice sau ca pot oferi functii multiple. Acesti stalpi pot sa fie si hibrizi, adica de exemplu folosind o combinatie intre panouri solare si turbine eoliene.

 

Stalpii de iluminat solari sunt solutii durabile. Componentele lor sunt facute sa reziste cat mai mult timp si sa fie cat mai eficiente. Constructia lor este una solida si pot fi galvanizati astfel incat sa reziste la orice conditii meteo.

 

Un alt avantaj al stalpilor cu LED alimentati cu ajutorul panourilor solare este ca produc o lumina curata care nu perturba in nici un fel traficul. Becurile clasice produc acel efect de modificare a culorilor naturale si pot deruta soferii in trafic. In schimb, becurile LED nu au aceasta problema.

 

Stalpii solari se folosesc de o energie regenerabila, o energie infinita, energia de la soare. Deci, ei nu isi iau energia electrica de la retea, ci si-o produc singuri cu ajutorul panourilor solare. Daca ai nevoie de panouri solare pentru stalpi solari, le gasesti in magazinul E-acumulatori la preturi bune.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.