Curs de Design și Programare Web de la Eurocor – Modulul 2

Bine ați revenit pe blogul meu! Așa cum probabil v-ați dat seama deja astăzi vom vorbi din nou de cursurile oferite de cei de la Eurocor. Vorbim despre cursuri prin corespondență. Ce înseamnă asta? Că vom primi periodic modulele din cursul ales. Noi suntem cei care alegem dacă le primim prin curier sau prin poștă. În plus pentru doar 10Ron/lună avem ocazia de a accesa varianta de e-curs. Asta înseamnă că putem accesa cursul direct online.

În luna aprilie am început cursul de Design si Programare Web, iar la sfârșitul lunii trecute am primit de la Eurocor Modulul 2 al cursului. Asta înseamnă că mai trebuie să primesc încă 14 module. La sfârșitul acestei perioade voi susține un examen, iar după promovarea acestuia voi primi și o diplomă despre care v-am vorbit în articolul precedent. De data aceasta trebuie să vă mărturisesc că nu am reușit încă să parcurg tot modulul, așa că vă voi povesti despre informațiile aflate până acum.

Modulul 2 din Cursul de Design și Programare Web de la Eurocor

Modulul începe în forță fix prin prezentarea blogurilor, astfel reușim să aflăm ce este un blog, de câte tipuri este un blog, dar și cum putem avea și noi propriul blog complet gratuit. Mi-a plăcut foarte mult această parte, pur și simplu mi-am adus aminte de zilele în care au luat pentru prima oară naștere Notițele Ionelei, coincidență sau nu și ele tot pe blogspot s-au „născut”.

Desigur că acest curs nu ne lasă aici, mai departe vom putea afla mai multe despre modalitățile prin care putem face blogul nostru cunoscut, despre modul în care îl putem promova pe rețelele sociale. Astfel am putut afla mai multe despre promovare, dar și despre cum se poate face un Link Building de succes. Trebuie să vă spun că și eu am făcut greșeli, dar de acum voi avea mai multă grijă.

Acest modul continuă prin prezentarea unor subiecte foarte atractive, precum: mai multe informații despre magazinele online, înțelegerea conceptului de muncă la distanță, modalitatea de a crea o diagramă a unui website și cum putem structura un website folosindu-ne de acea diagramă. Eu cel mai mult aștept să ajung la partea în care se discută despre conceptul de muncă la distanță. Chiar sunt curioasă cum îl vor prezenta ei și sper să găsesc astfel o metodă mai simplă de a le explica celor din jur ce înseamnă munca online.

Ce îmi place cel mai mult la cursurile oferite de Eurocor?

Că sunt foarte bine structurate, se începe încetul cu încetul. De asemenea dacă se vorbește despre un subiect care v-a fi aprofundat într-un modul viitor sau care a fost deja discutat într-un modul anteriori se specifică asta și ni se oferă posibilitatea de a găsi rapid informațiile necesare. În plus fiecare modul se termină cu niște „teme de acasă” astfel dacă vrem să vedem cât de bine am înțeles și reținut informațiile bine putem face aceste teme și să le trimitem la profesorul alocat. În funcție de cum ne-am descurcat vom primi calificative.

Îmi place că nu se pierd în informații, din contră punctează cele mai importante detalii. Bine, trebuie să vă mărturisesc că abia aștept să intrăm mai profund în partea tehnică, dar nici nu mă pot plânge pentru că până acum am aflat multe lucruri interesante.

 

Voi ce curs v-ați dori să urmați? Ce părere aveți despre cursurile prin corespondență?

17 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.