Beneficiile pe care ti le aduce o statie de deferizare

De cele mai multe ori, apa de la robinet, cea din fantana sau chiar cea de izvor contin anumite substante nedorite cum sunt calcarul, clorul, bacteriile, virusurile, diferite microorganisme, manganul sau fierul. Acestea ii schimba gustul, culoarea si mirosul, si nu sunt deloc benefice pentru sanatate in cantitati mari.

 

Asa cum sugereaza si numele, o statie de deferizare este un sistem de filtrare care elimina din apa fierul, dar majoritatea acestor statii au un dublu-rol, filtrand si manganul. Fierul este unul dintre nutrientii esentiali pentru dezvoltarea normala si supravietuire; un aport constant de fier te va mentine sanatos si puternic, si va preveni aparitia unor probleme specifice lipsei de fier cum este anemia.

 

Totusi, nimic nu este sanatos in exces, iar atunci cand in apa pe care o bei exista o cantitate mare de fier sanatatea ta poate fi afectata intr-un mod negativ. Excesul de fier in pancreas duce la o crestere a nivelului de insulina si poate rezulta in aparitia diabetului; acumularile de fier in muschiul inimii pot cauza artimii si cardiomiopatie; cantitatile mari de fier in ficat pot duce la ciroza si chiar la cancer la ficat.

 

Indiferent de unde te-ai alimenta cu apa potabila, avand in vedere riscurile la care te supui este recomandat sa testezi apa pentru a afla cu ce substante este contaminata si daca acestea sunt prezente in cantitati suficient de mari pentru a-ti cauza probleme de sanatate. In cazul in care testele au rezultate nedorite, trebuie sa iti cumperi cat mai repede posibil un sistem de filtrare a apei care sa elimine acele substante.

 

Pentru apa cu o cantitate foarte mare de fier, cumpara o statie de deferizare. Cu ajutorul ei, vei obtine o apa sanatoasa care, pe deasupra, va avea si un gust bun. In general, apa nu trebuie sa aiba nici un fel de gust, dar in cazul in care contine mult fier va avea un gust metalic foarte neplacut. Filtrarea fierului din apa este benefica si pentru tevile prin care trece apa, deoarece elimina posibilitatea depunerilor care, in timp, le infunda.

 

Nu astepta ca problemele de sanatate sa se instaleze, este mult mai usor sa previi decat sa tratezi. Imediat ce ai constatat ca in apa din casa ta exista o cantitate mare de fier, cumpara-ti o statie de deferizare!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.