5 momente in viata in care avem nevoie de flori

Sunt înnebunită după flori! Acest lucru se datorează și faptului că toată viața am fost înconjurată de ele și m-am lăsat mângâiată de parfumul și de culorile lor extraordinare. Multe persoane nu acordă florilor o atenție deosebită, însă acestea, strânse în buchete sau în aranjamente, livrate acasa sau la serviciu, reușesc să aducă zâmbetul pe fața oricărei femei, indiferent de ocazia pentru care sunt trimise, fiind potrivite chiar și în cazul evenimentelor mai puțin fericite.

Fie că sunt oferite în mod tradițional, cu ocazia unei vizite sau a unei intâlniri romantice, fie că sunt flori trimise de la distanță, folosind serviciile de livrare flori oferite de o florărie online din București, buchetele de flori de sezon sau trandafirii roșii sunt întotdeauna un cadou apreciat. Totuși, trebuie ținut cont că fiecărei ocazii de a dărui flori i se potrivește un anumit tip de aranjament sau un anumit buchet!

Haideți să o luăm pe rând și să vă prezint câteva din ocaziile în care am trimis flori și ce buchete am ales să le ofer în fiecare situație:

  1. Flori la maternitate

Nașterea unui copil este cu siguranță un moment de mare bucurie pentru întreaga familie. Știu că mulți dintre voi vă gândiți că într-un astfel de moment cel mai bine este să oferiți doar lucruri care vor fi utile nou-născutului, dar eu vă recomand să vă gândiți și la proaspăta mămică. Sunt sigură că va aprecia un superb buchet de flori care să îi coloreze salonul. Până la urmă, nașterea unui copil sănătos reprezintă încununarea unei perioade de 9 luni de sarcina, iar acest moment trebuie dedicat mamei, mai ales ca perioada care urmează nu va fi tocmai ușoară!

Pentru o prietenă care a născut în București, am făcut o comandă online de flori cu livrare la spital, buchetul fiind adus la maternitate, direct în rezerva în care a stat după naștere! Gestul meu nu a rămas neobservat, proaspăta mamică mărturisindu-mi că s-a bucurat enorm că m-am gândit la ea și la cea mica!

  1. Buchete pentru indragostiti

Cu toții am văzut în filme cum vine curierul acela elegant și amabil și livrează  un buchet enorm de trandafiri la domiciliul unei doamne sau domnișoare ce rămâne cu gura căscată și cu ochii umezi la citirea felicitării cu mesajul romantic de la soțul sau iubitul generos.

Eu nu m-am aflat încă în această ipostază, însă în acest caz merg pe principiul „less is more” sau mai puțin înseamnă mai mult. Până la urmă un buchet de flori livrat acasă sau la serviciu reprezintă o surpriză, un gând frumos, un mesaj de dragoste… nu un cadou în sine. Nu evaluez un buchet de flori după prețul florilor sau după dimensiunile buchetului, ci apreciez gestul și persoana care l-a facut.

Eu una aș aprecia și un simplu trandafir roșu în cutie, însoțit de un bilețel cu textul „Te iubesc!”.

  1. Flori cu care ne cerem scuze

Desigur aici depinde și motivul pentru care trebuie să ne cerem în scuze. Oricum în general florile reușesc să ajute la îmbunătățirea situației, mai ales dacă ele sunt alese în funcție de preferințele celei care le va primi.

În mod simbolic crinul, trandafirul alb sau gerbera sunt flori care exprimă gânduri pozitive, pace, sinceritate, de aceea eu aș trimite cadou un buchet de crini albi, sau un buchet alcătuit din trandafiri albi și gerbera roz. O idee bună este să parcurgeți recomandările unei florării online pentru buchete destinate acestei ocazii, de acolo veți putea alege aranjamentul floral potrivit pentru a transmite un sincer „iartă-mî” sau „îmi pare rău”!

  1. Flori pentru a ura la multi ani!

Fie că este vorba despre zile de naștere, onomastici sau orice alt fel de aniversări, florile trebuie să fie nelipsite, ele având rolul de a celebra evenimentul si de a-i transmite sărbătoritului cele mai sincere urări de „la mulți ani!”. De această dată, alegerea unui buchet spectaculos este foarte simplă. Important este ca buchetul să conțină florile preferate de cea care îl primește, iar numărul florilor poate fi în directă legătură cu vârsta aniversată sau cu o cifră încărcată de semnificație pentru destinatară (spre exemplu atunci când trimiteți flori pentru a sărbători un număr de ani de căsătorie sau de relație).

Un buchet de flori livrat la birou din partea iubitului tău, de ziua ta, împreună cu un ursuleț de plus sau cu niște bomboane de ciocolată… visul oricărei domnișoare ce o va face să se simtă iubită și mândră în fața colegilor de atenția primită. Într-un cuvânt se va simți specială! Și în acest caz, cel mai ușor și totodata cel mai ieftin este să apelezi la o firmă de livrare flori în București, o florărie online al cărei curier se va ocupa să ajungă surpriza la persoana sărbătorită!

  1. Coroane de flori de comemorare

Un eveniment nefericit, un parastas sau o înmormântare, fie că este vorba despre o rudă sau o cunostinâă, poate apărea oricând în decursul vieții noastre, de aceea trebuie să fim pregătiți pentru a participa direct sau indirect la astfel de ceremonie funerară. Știu că nu vreți să vă gândiți la asta, chiar și mie îmi este greu să scriu despre asta, dar moartea face parte din viața noastră și mai bine să avem încă din timp o soluție pentru astfel de cazuri.

Nu o dată mi-am pus problema cum pot trimite flori la înmormântare fără a merge personal acolo. În acest caz, singura variantă este de a comanda online coroane funerare, cu depunere la capelă sau la cimitir. Eu apelez întotdeauna la  florăria CoroaneFunerare.com specializată în aranjamente funerare, care oferă serviciul de livrare coroane funerare în București gratuit, precum și posibilitatea de a plăti online, ca urmare nu trebuie decât să aleg coroana de flori sau jerba funerară potrivită, să completez textul de pe panglică și să plătesc cu cardul.

În situații neprevăzute și grele pentru cei implicați, este recomandat un buchet mortuar sau o coroană funerară clasică, realizată din flori tradiționale (garoafe, trandafiri, crizanteme) sau coroane moderne, realizate pe rotund sau în formă de inimă, din flori de lux, pe culori neutre, alb-verde-galben. Pe lângă alegerea coroanei este importantă și livrarea rapidă, spre exemplu în București transportul poate fi efectuat în 3-4 ore de la comanda.

Așa cum puteți vedea, florile ne însoțesc pe tot parcursul vieții încă din primele zile și până în ultima. Tocmai de aceea trebuie să avem mereu alături florării la care să apelăm pentru ajutor! Spre deosebire de florăriile de colțul străzii, care de obicei sunt prost aprovizionate, au prețuri mari și un program de lucru limitat, magazinele online ne oferă o gamă variată de modele și flori din care sa putem alege, sunt deschise non-stop, și oferă livrare gratuita. Spre norocul nostru atât buchetele, cât și coroanele funerare pot fi achiziționate online. Tot ce avem noi nevoie este un calculator și acces la internet.

Voi pentru ce alte ocazii preferați să cumpărați flori? Optați pentru a alege personal florile din florarie înainte de achiziționarea lor sau pentru cumpărarea buchetelor de flori online?

14 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.