Recenzie: „Pisicile Războinice 7: Noua Profetie – Miez de noapte” – Erin Hunter

Nume: Pisicile Războinice – Vol VII – Miez de noapte

Autor: Erin Hunter

Editura: All

Colectia: Galaxia Copiilor

Categorie:Cărți pentru copii și adolescenți

Seria: Pisicile Războinice – Noua Profeție

 

Salutare! A trecut ceva timp de când nu am mai citit un volum din Pisicile Războinice, dar luna aceasta vă voi prezenta cel puțin 4 recenzii noi. Când am plecat în concediu am avut alături cel de al 6-lea volum al seriei, acesta poartă numele de „Miez de noapte” și este primul volum din seria „Noua profeție”.

Pentru cei care se află pentru prima oară pe blogul meu trebuie să fac un mic rezumat al seriei precedente.

”Totul a început când Stea de Foc, pe atunci o pisică de casă a decis să își părăsească căminul pentru a locui în pădure. El a avut foarte multe de îndurat mai ales că nu a fost primit cu căldură. El a fost și cel care a scos la iveală trădarea lui Stea de Tigru, fostul secund al Clanului Tunetului. Acesta din urmă pentru a se răzbuna pe Inimă de Foc a adus câinii în pădure. În urma atacului acestora Stea Albastră, lidera Clanului Tunetului, și-a pierdut cea de a 9-a viață.

Stea de Tigru nu s-a lăsat, din contră a adus un nou clan în pădure, dorind să unească toate cele 4 clanuri și astfel el să devină conducătorul pădurii. Soarta nu a fost de partea lui pentru că și-a pierdut toate cele 9 vieți în aceeași seară, iar cele 4 clanuri au reușit să gonească pisicile străine de pe teritoriul lor. Inimă de Foc a avut însă de plătit cu o viață această vitejie.”

Acum haideți să vorbim și despre „Miez de noapte”. Lucrurile s-au schimbat de când Stea Albastră și Stea de Tigru au murit. Clanurile au început să își revină, dar un nou pericol pândește în întuneric. Tocmai de aceea Clanul Stelelor a decis să aleagă 4 pisici, câte una din fiecare clan, care să primească o profeție și care să ajute la salvarea pădurii. Lucrurile nu sunt ușoare deoarece o simplă greșeală poate duce la o catastrofă.

Înainte de a afla care sunt cele pisici alese trebuie să vă mai menționez câteva detalii. Stea de Foc a rămas alături de Furtună de Nisip și acum au împreună doi pisoi: Labă de Veveriță, pisică care se antrenează pentru a deveni războinic, și Labă de Frunză, ucenica lui Blană Fumurie. descoperim două pisici total diferite, prima face orice ca să nu asculte ordinele, iar cea de a doua este foarte responsabilă. De asemenea vom întâlni o legătură nemai-întâlnită între cele două surori.

Si am pornit la drum alaturi de Pisicile Razboinice ~ Noua Profetie ~ Miez de noapte. Va las un mic fragment: 🐱 Acesta era momentul pe care il asteptase de cand ii vorbise Stea Albastra in vis. Vremea noii profetii venise. Calatoria incepuse! … Putem oare trai in afara padurii dupa codul razboinicilor? se intreba Gheara de Maracine. Privind inapoi catre linia intunecata a copacilor, adauga in tacere: „Ne vom mai revedea vreodata Clanurile?” 🐱 #notiteleionelei #citeste #bloggerciteste #pisicilerazboinice #erinhunter

O postare distribuită de Popescu Ionela Mihaela (@popescuionelamihaela) pe

De această dată acțiunea nu îl mai are în centrul atenției pe Stea de Foc, lucru care mi s-a părut foarte ciudat. Cu toate acestea locului lui a fost luat de Gheară de Mărăcine, fiul lui Stea de Tigru. Chiar dacă tânărul și-a arătat deja devotamentul față de clan adevărul este că o undă de suspiciune încă există. Tânărul războinic trebuie  la fiecare pas să își dovedească loialitatea.

Ce se întâmplă însă atunci când o profeție este înțeleasă total greșit? Dar atunci când Inimă de Foc decide să se comporte autoritar cu Gheară de Mărăcine și Labă de Veveriță? Vor reuși cei 6 războinici să își ducă la bun sfârșit misiunea? Ce profeție urmează oare să le transmită Clanul Stelelor?

Dacă ați citit această serie vă garantez că veți adora acest volum. Tocmai când credeam că nu poate fi mai palpitant decât până acum grupul Erin Hunter m-a contrazis. Seria a prins deja un nou contur, povestea s-a dus mult mai departe decât teritoriile cu care ne-am învățat deja. Deja pădurea rămâne încetul cu încetul o amintire frumoasă, iar povestea continuă. Vom afla despre existența mai multor clanuri de pisici, despre prezența unor animale care au avut posibilitatea de a învăța mai multe limbi străine.Chiar sunt foarte curioasă cum se v-a continua povestea, dar de mâine încep volumul 8 și promit să revin rapid cu recenzia lui pentru că mă așteaptă și volumele 9 și 10.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.